Jihadistii ameninta SUA cu atacuri fara precedent: “va vom ineca pe toti in sange”

In: Stirile zilei

Jihadisti irakieni din cadrul gruparii teroriste Statul Islamic (SI) au amenintat ca vor raspunde atacurilor aeriene efectuate de catre Statele Unite atacand tinte americane, intr-o inregistrare video in care afirma “va vom ineca pe toti in sange”.
Mesajul, insotit de fotografii cu decapitari, a fost difuzat dupa ce presedintele american Barack Obama a anuntat ca trupe kurde (peshmerga) sustinute de avioane americane au preluat de la SI controlul asupra barajului de la Mosul, relateaza Sky News online.

Presedintele american a declarat ca jihadistii din cadrul SI reprezinta in continuare “o amenintare la adresa Irakului si intregii regiuni” si ca este necesar ca irakienii “sa se uneasca si sa-i respinga din teritoriile pe care le-au ocupat”. “Ei pretind ca reprezinta suferintele sunnitilor, dar de fapt macelaresc barbati, femei si copii sunniti”, a declarat Obama, anuntand ca o misiune militara limitata va continua.


Spre deosebire de Al-Qaida, SI s-a concentrat pana in prezent asupra ocuparii unor portiuni din teritoriile Irakului si Siriei, in care a proclamat un califat, si nu asupra atacarii unor tinte occidentale.
Anterior, gruparea a dezmintit ca a pierdut controlul asupra barajului de la Mosul, care furnizeaza apa si electricitatea unei mari parti a tarii. De asemenea, au existat temeri ca aceasta va sectiona conducte sau cabluri ori va arunca in aer structuri.

Sky News scrie ca a obtinut un acces exclusiv la pesupusi militanti SI capturati de catre luptatori kurzi. Cei trei prizonieri, care sunt detinuti intr-un loc secret, sustin ca au fost torturati pentru a trece la marturisiri, potrivit postului.

Pe de alta parte, premierul David Cameron a insistat ca Marea Britanie nu va fi atrasa in alt razboi in Irak impotriva jihadistilor, pe care i-a catalogat “monstruosi”. Seful Guvernului britanic a facut aceasta declaratie dupa ce s-a dezvaluit ca Marea Britanie a trimis un numar de militari la Erbil cu scopul de a pregati o misiune de salvare a unor etnici yazidi refugiati si dupa ce secretarul de stat al Apararii Michael Fallon a declarat ca implicarea britanica in Irak ar putea dura “saptamani sau luni”.

 

Loading...

sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close