Laura Codruta Kovesi dezvaluie cati politicieni si functionari de rang inalt au scapat de condamnari in 2017 din cauza deciziei CCR privind abuzul in serviciu!

In: Injustitia

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi a declarat, vineri, intr-un interviu pentru Libertatea ca in 2017 au fost achitate 39 de persoane ca urmare a deciziei CCR privind abuzul in serviciu.

Kovesi a fost intrebata de numarul de achitari, acesta fiind des utilizat de propaganda PSD si ALDE pentru a denigra DNA.

„Procentul de achitari la DNA este constant, in jur de de 10%. Unii zic ca este putin, altii zic ca este mult. Sa ne uitam si la motivele pentru care procurorii DNA primesc achitari. Printre cauzele identificate de noi sunt dezincriminarea unor infractiuni, pronuntarea unor decizii ale CCR, in acest an 39 de persoane au fost achitate din cauza deciziei CCR privind abuzul in serviciu. Sunt situatii in care se pronunta o solutie de achitare intr-un dosar din 2017 pentru o cauza din 2006, sunt achitari pentru ca probatoriul administrat este interpretat diferit. Un alt mit care a existat in societat eeste ca procurorii nu raspund: ba da raspund, raspund si disciplinar si penal, raspund in toate formele in care o persoana poate sa raspunda. Atunci cand ai aplicat legea cu grava neglijenta sau cu rea credintam statul se poate intoarce impotriva ta”, a declarat, vineri, Kovesi.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , ,

Dragnea la DNA! Suspect intr-un dosar de coruptie cu prejudiciu de 21 milioane de euro!

In: Injustitia

Liviu Dragnea a iesit de la DNA fara sa dea declaratii presei, dar din surse judiciare se pare ca liderul PSD are calitatea de suspect intr-un dosar cu prejudiciul de 21 de milioane de euro. Dragnea, a iesit de la DNA dupa aproximativ o jumatate de ora de audieri.

Desi cand a sosit a spus ca va face declaratii la iesire, acest lucru nu s-a intamplat. Conform surselor Digi24, Dragnea a fost citat la DNA in calitate de suspect intr-un nou dosar, al treilea, privind fapte de coruptie, iar una dintre acuzatii este abuzul in serviciu. Conform surselor judiciare, Liviu Dragnea este acuzat de nu mai putin de cinci infractiuni: Abuz in serviciu, frauda cu fonduri europene, grup infractional organizat si derivatele acestor infractiuni.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la DNA, luni dimineata, el fiind asteptat de aproximativ 50 de membri de partid, intre care vicepremierul Paul Stanescu, deputatul Claudiu Manda si Marian Neacsu, secretarul general al partidului, care a spus ca „orice coleg aflat in impas are nevoie de sustinere”. Anuntul privind audierea lui Dragnea de catre procurorii anticoruptie a fost facut chiar de el cu o zi in urma, fara insa a preciza in ce dosar a fost chemat. Printre cei care au venit la DNA sa il sustina pe Dragnea se afla vicepremierul Paul Stanescu, secretarul general al PSD, Marian Neacsu, deputatul Claudiu Manda, sef al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI si deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului sef al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma. Ei au sustinut ca nu au vorbit cu Liviu Dragnea despre intentia lor de a veni sa il sustina la DNA.

By: Elena Tudor Tags: , , ,

Liviu Dragnea explica astazi la DNA cum a fost privatizata Tel Drum si cum a ajuns firma sa garanteze afacerile fiului sau!

In: Injustitia

Liviu Dragnea si prietenii sai au de dat explicatii in fata procurorilor DNA cu privire la modul in care a fost privatizata si finantata societatea Tel Drum, iar apoi favorizata prin contracte cu banul public directionat de Dragnea. Ulterior firma a devenit principalul garant al fermei de porci detinuta de fiul lui Dragnea, Valentin Stefan Dragnea.

Primul care a dat explicatii la DNA astazi a fost Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea si primul patron al firmei TelDrum.

In 7 iulie 2017, DNA a confirmat ca are in lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei, in legatura cu o parte dintre dezvaluirile RISE Project, in cadrul anchetei fiind solicitate relatii de la autoritati din Brazilia.

„O parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. In acest dosar, constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, inceperea urmaririi penale in rem (fata de fapte) sub aspectul savarsirii unor infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei. Dupa inceperea urmaririi penale in rem au fost administrate mijloace de proba constand in audieri de martori, ridicari de documente, solicitari de relatii de la autoritatile nationale si de la autoritatile din Brazilia”, preciza DNA. Pe 10 iulie, DNA a anuntat ca procurorii s-au sesizat din oficiu si cu alte aspecte referitoare la investigatia RISE Project, existand indicii cu privire la savarsirea unor infractiuni asimilate coruptiei.

Pe 6 iulie, RISE Project a publicat un raport atribuit Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), intitulat „Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman”, care descrie o „retea infractionala formata din persoane cu putere de decizie in judet”, prin care liderul PSD, Liviu Dragnea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale. In nota atribuita DGIPI, Liviu Dragnea este prezentat ca „detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”.

Potrivit RISE Project, firma Tel Drum ar fi fost preluata fraudulos de Liviu Dragnea de la stat, iar timp de peste un deceniu acesta si-a atribuit prin licitatii trucate majoritatea contractelor publice de asfaltare din judetul Teleorman.

sursa: stiripesurse.ro

By: Elena Tudor Tags: , , , ,

Kovesi devoaleaza spagile care blocheaza dezvoltarea romanilor! In sanatate mita e de 20% din contract, in IT 10%, iar la infrastructura este cuprinsa intre 2 si 5%!

In: Injustitia

 

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, intr-un interviu pentru Rezistenta TV, ca mita in sanatate este aproximativ 20 la suta din valoarea contractului.

„Am investigat un dosar in care o companie a oferit mita pentru a obtine autorizatie in vederea punerii in circulatie a unui medicament. De obicei, in astfel de situatii, mita se cere in cash, in numerar, se cere inainte de incheierea contractului si se cere un anumit procent din valoarea contractului. In domeniul sanatatii, valoarea mitei este undeva la 20%, in domeniul IT la 10%, in infrastructura – intre 2% si 5%.

Compania, ca sa obtina acesti bani si sa-i ofere mita pentru a castiga contractul, de foarte multe ori comite o alta infractiune: de evaziune fiscala, de spalare de bani, pentru a putea face rost. Ofera mita, castiga contractul, dupa care trebuie sa-si recupereze intr-un fel acesti bani. Si atunci, ce observam: pretul medicamentelor creste, calitatea serviciilor este mult mai slaba. Iata un efect indirect al coruptiei!”, a declarat Laura Codruta Kovesi.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

SRI, prima reactie dupa acuzatiile fostului colonel Daniel Dragomir: „Nu am elaborat vreodată vreun rechizitoriu”! Ce spune serviciul secret despre Binom si ofiterii acoperiti din presa!

In: Injustitia, Stirile zilei

Serviciul Roman de Informatii sustine, intr-un comunicat publicat vineri pe site-ul sau, ca nu a existat „niciun rechizitoriu scris sau elaborat de catre ofiteri” ai SRI, dupa ce Daniel Dragomir, fost membru al serviciului secret, a acuzat, la inceputul acestei saptamani, ca „ofiterii SRI faceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau si le trimiteau in instanta”.

Comunicatul SRI

Ca urmare a solicitarilor mass-media sosite in ultima vreme, Serviciul Roman de Informatii face urmatoarele precizari:

Prezenta pozitie vine ca urmare a deschiderii Serviciului catre opinia publica si in ideea transparentei asumate de conducerea SRI, si nu pentru a incuraja o polemica cu cei care lanseaza acuzatii in spatiul public.

Despre “Binom” si “camp tactic”

Referitor la colaborarea SRI-DNA, vrem sa precizam foarte clar ca SRI nu are atributii pe linia monitorizarii dosarelor penale. Are insa obligatia legala de a informa organele de urmarire penala cu privire la savarsirea unor infractiuni.

Nu exista cazuri in care SRI a monitorizat din punct de vedere operativ dosare penale aflate pe rolul instantelor de judecata, la orice nivel.

Pe de alta parte, ofiterii SRI pot efectua acte de cercetare penala doar in situatii strict determinate prin lege, respectiv in cazul infractiunilor de terorism si a infractiunilor la adresa securitatii nationale, dar numai sub supravegherea procurorului.

Ca atare, pana la decizia CCR, din martie 2016, a existat o cooperare intre ofiterii de informatii si procurori, dar ea s-a desfasurat cu stricta respectare a legislatiei in vigoare, intr-un cadru institutional statuat.

in faza de judecata, Serviciul are obligatia de a prezenta si preda instantei, la solicitarea acesteia, orice obiect sau inscris ce poate servi ca mijloc de proba, cu asigurarea pastrarii secretului de stat.

Precizam inca o data ca a existat un singur Protocol de cooperare cu PICCJ care prevedea, ca domeniu al colaborarii , activitatea de valorificare a informatiilor din domeniul prevenirii si combaterii infractiunilor contra securitatii nationale si a celor de terorism, precum si a altor infractiuni grave, asa cum erau definite in lege.

Obiectivele cooperarii erau schimbul de informatii relevante si utile, precum si asigurarea indeplinirii atributiilor ce reveneau PICCJ in vederea punerii in aplicare a mandatelor de supraveghere tehnica.

Cooperarea Serviciului cu organele judiciare reprezinta o indeplinire, de catre ambele parti, a obligatiei legale de a-si acorda reciproc sprijinul necesar in exercitarea atributiilor prevazute de lege, si nu o imixtiune in independenta justitiei sau a magistratilor.

Despre rechizitoriile procurorilor

SRI nu a determinat si nu poate determina modul de finalizare a unei anchete sau a unui proces penal.

in faza de debut a urmaririi penale, conform legislatiei , SRI este obligat sa aiba urmatorul aport:

– transmiterea de informari cu privire la savarsirea de fapte penale;

– acordarea de sprijin de specialitate la solicitarea organelor de urmarire penala, prin punerea de indata la dispozitia acestora a datelor si informatiilor detinute in legatura cu savarsirea de infractiuni.

Ca atare, va asiguram ca nu exista niciun rechizitoriu scris sau elaborat de catre ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii.

Despre implicarea SRI in arestari:

Serviciul Roman de Informatii indeamna orice persoana care detine probe sau indicii cu privire la depasirea cadrului legal in instrumentarea unor cauze penale sa le prezinte de indata organelor de cercetare penala. Va asiguram ca Serviciul Roman de Informatii este direct interesat sa asigure respectarea Constitutiei si legilor tarii, fara a tolera nici cea mai mica abatere.

Mai mult, intotdeauna ne-am aratat disponibiltatea de a sprijini orice demers care are ca scop infaptuirea Justitiei.

in sprijinul acestor afirmatii va precizam ca exista multiple mecanisme interne de verificare si control a modului in care personalul SRI isi desfasoara activitatea si misiunile.

Conducerea SRI a instituit principiul tolerantei zero fata de orice abuz sau abatere de la lege si conduita profesionala.

Despre acoperiti in justitie, politica si presa

Personalul operativ al Serviciului Roman de Informatii isi desfasoara activitatea deschis sau acoperit, in raport cu nevoile de realizare a securitatii nationale. Serviciul respecta, in activitatea sa, principiul constitutional conform caruia judecatorii sunt independenti si se supun numai legii. (art. 124 alin 3 din Constitutie).

Astfel, SRI respecta cu strictete normele legale care stabilesc incompatibilitatile si interdictiile functiei de magistrat cu alte functii publice sau private, respectiv interdictia de a fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

Consiliul Suprem de Aparare a tarii verifica, din oficiu sau la sesizarea CSM ori a ministrului Justitiei, realitatea declaratiilor magistratilor completate anual.

Precizam foarte clar ca nu exista niciun caz de incalcare a legii de la instituirea interdictiilor, ca atare orice alta speculatie este falsa!

in privinta posibilitatii ca oameni politici sa se afle intr-o relatie operativa cu SRI si aici trebuie sa fim foarte fermi:

SRI nu intreprinde nicio actiune care sa promoveze sau sa lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice, cu exceptia acelor actiuni ale acestora care contravin securitatii nationale.

Personalul Serviciului Roman de Informatii nu poate face parte din partide sau alte organizatii cu caracter politic ori secret si nu poate fi folosit in scopuri politice (art.36 din Legea nr.14/1992).

Concluzionand, SRI a respectat legea si nu a avut acoperiti in domeniile in care cadrul legal a instituit o asemenea interdictie.

Referitor la presa, reprezentantii SRI au afirmat public in repetate randuri ca serviciul de informatii se comporta dupa aceleasi norme ale muncii de informatii ca toate serviciile partenere, utilizand surse secrete umane, inclusiv acoperite, in toate domeniile de interes pentru siguranta nationala, cu stricta respectare a legii.
Despre folosirea mandatelor de terorism in alte scopuri

in privinta modului in care sunt executate mandatele de supraveghere pe profil de prevenire si combatere a terorismului precizam ferm ca nici o astfel de informatie nu a fost valorificata de catre DNA.

Fondul informativ strict de securitate nationala pe profil antiterorism a fost valorificat doar pe doua componente strategice majore, respectiv informarea organelor de urmarire penala, in special a DIICOT si a beneficiarilor legali abilitati sa dispuna masuri pe linia regimului strainilor in Romania din categoria declararii ca persoane indezirabile, interzicerea intrarii in tara, neacordarea vizei romane, neacordarea/retragerea cetateniei romane, neacordarea unei forme de protectie in Romania.

Despre respectarea Constitutiei

SRI este o institutie supusa controlului parlamentar, printr-o comisie dedicata activitatii sale. Am raspuns cu promptitudine si complet oricaror cereri venite din partea acesteia. Mai mult, au fost situatii in care conducerea SRI a cerut audierea in cadrul acestei comisii parlamentare pentru a clarifica eventualele nelamuriri aparute in spatiul public. in plus, fata de controlul intern si cel parlamentar, actuala conducere a SRI a elaborat si aprobat un cod de conduita etica care stabileste norme si limite foarte clare in ceea ce priveste deontologia profesionala a ofiterului de informatii. La acest moment Codul de Conduita Etica este asumat si implementat la toate nivelurile Serviciului Roman de Informatii.

Fidel misiunii asumate de a infaptui securitatea nationala, Serviciul Roman de Informatii ii asigura pe toti cetatenii Romaniei ca nu are alt tel decat acela de a apara interesele poporului roman si de a respecta Constitutia si legile tarii”.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Un roman a fost retinut pentru terorism! S-a convertit la islam si planuia atacuri cu bomba!

In: Injustitia

 

Un barbat din Roman, judetul Neamt, acuzat de terorism, a fost retinut de procurorii DIICOT, dupa ce si-a exprimat intentia de a ataca cu o bomba trupele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne. Individul, inchis in trecut, atat in tara, cat si in Germania, se convertise la islam si se auto-radicalizase, spun anchetatorii. Ba chiar considera ca atentatele teroriste sunt un mod de rezolvare a unor probleme socio-religioase. Barbatul a fost dus in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

Ce spun procurorii

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor: BiRZU CRISTIAN, pentru savarsirea infractiunilor de acte de terorism, fapta prevazuta de art. 32 alin. 1 lit. b din Legea 535/2004, raportat la art. 206 alin . 1 C.p, din Legea 535/2004, initiere si constituire a unui grup infractional organizat, fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata si trafic de migranti si PINTILIE GABRIEL, AsTEFaNOAEI CRISTIAN si MANDACHE CONSTANTIN, pentru savarsirea infractiunilor de initiere si constituire a unui grup infractional organizat si fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata.

in fapt s-a retinut ca inculpatul Birzu Cristian, domiciliat in Roman, judetul Neamt, cetatean roman convertit la islam si identificat cu indicatori de radicalizare, dupa ce a executat o pedeapsa privativa de libertate in regim de penitenciar in Germania si in Romania, si-a exprimat intentia de a comite atacuri cu bomba la adresa trupelor speciale ale Ministerului Afacerilor Interne care ar incerca capturarea sa in vederea reincarcerarii, acesta aflandu-se sub masura controlului judiciar intr-un dosar aflat pe rolul Curtii de Apel Bacau.

Inculpatul a fost condamnat la data de 02.02.2015 de catre Tribunalul Neamt la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare pentru tentativa de omor, fapta ce a avut loc la data de februarie 2013, victima, un barbat de 42 de ani, fiind injunghiata in zona gatului.

in timpul executarii unei pedepse cu inchisoarea intr-un penitenciar din Germania, inculpatul a intrat in contact cu mai multi detinuti de religie musulmana, unii dintre acestia radicalizati, raliindu-se la ideologia acestora si declarandu-si sustinerea fata de atentatele teroriste ca mod de rezolvare a unor probleme socio-religioase. Desi era plasat sub control judiciar, inculpatul Birzu Cristian si-a manifestat intentia de a parasi Romania, prin orice mijloc si indiferent de consecinte, pentru a se deplasa in Germania de unde, cu sprijinul unor membri ai comunitatii musulmane, sa intre in legatura cu elemente jihadiste din Siria.

in urma probatoriului administrat in cauza s-a stabilit de asemenea existenta unui grup infractional organizat initiat in cursul anului 2017 de catre inculpatii Mandache Constantin, Astefanoaei Cristian, Pintilie Gabriel si un alt suspect, grup specializat in contrafacerea de documente si inscrisuri oficiale, respectiv carti de identitate, documente de calatorie, permise de conducere, adeverinte medicale, contracte de munca, asigurari auto, placute de inmatriculare auto, autorizatii de transport s.a. La gruparea infractionala a aderat si inculpatul Birzu Cristian care si-a manifestat in nenumarate randuri intentia de a ajuta si sustine persoane de origine musulmana sau persoane refugiate din tarile in care se desfasoara conflicte armate, de a patrunde in spatiul european, prin punerea la dispozitia acestora, contra cost, a documentelor de care acestia au nevoie, documente falsificate de catre membrii grupului infractional mentionat mai sus.

in urma cercetarilor efectuate in cauza a rezultat ca inculpatii Astefanoaei Cristian si Pintilie Gabriel se ocupau personal de falsificarea actelor iar inculpatul Mandache Constantin avea rolul de a falsifica acte si de a gasi persoane interesate de falsificarea acestora, de a prelua documentele necesare falsificarii, de a primi sumele de bani date pentru falsificare si de a remite ulterior actele fasificate.

Inculpatul Birzu Cristian a aderat la grupare in luna a anului 2017, avand rolul de a indentifica clienti interesati sa obtina acte falsificate, clienti de la care primea diferite sume de bani, acte necesare realizarii documentelor falsificate. De mentionat este faptul ca inculpatul Birzu Cristian a obtinut acte false de la membrii gruparii in scopul de a iesi ilegal din Romania in cazul in care ar fi fost condamnat definitiv la pedeapsa inchisorii.

in urma administrarii materialului probator a rezultat faptul ca, la sfarsitul lunii iulie 2017, inculpatul Birzu Cristian a identificat, prin intermediul unui prieten, un cetatean sirian care se afla pe teritoriul Marii Britanii caruia, prin intermediul membrilor gruparii infractionale, i-a efectuat un buletin de identitate romanesc pe care ulterior l-a expediat in Marea Britanie.

La data de 12.09.2017, procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Iasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi au efectuat 9 perchezitii domiciliare pe raza municipiilor Vaslui si Roman, ocazie cu care au fost ridicate obiecte de cult islamice, bani, 16 telefoane mobile, 14 hard-diskuri, 15 laptopuri, 15 stikuri, 4 imprimante, acte de identitate si de alta natura falsificate.

Inculpatii au fost prezentati Curtii de Apel Iasi cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Sentinta revoltatoare! Cati ani de inchisoare au primit stapanii de sclavi de la Berevoesti!

In: Injustitia

 

Cinci dintre membrii grupului infractional descoperit de catre procurorii DIICOT la Berevoesti, in judetul Arges, au fost condamnati definitiv pentru infractiunea de trafic de persoane, acestia primind pedepse cuprinse intre trei ani si cinci ani si patru luni de detentie. Alte persoane acuzate de aceeasi infractiune sunt in continuare judecate intr-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Arges.

Judecatorii Curtii de Apel Pitesti i-au condamnat definitiv pe cinci dintre membrii grupului infractional descoperit la Berevoesti, in judetul Arges, unde mai multi barbati si femei inruditi intre ei au exploatat mai multe persoane, intre care si minori, pe care le tineau sclave si pe care anchetatorii le-au gasit legate cu lanturi, in toamna anului trecut.

Astfel, patru barbati si o femeie au primit pedepse cuprinse intre trei ani de detentie si cinci ani si patru luni de detentie pentru infractiuni de trafic de persoane si constituirea unui grup infractional organizat. Cea mai mare pedeapsa, de cinci ani si patru luni de inchisoare, a primit-o un barbat care are antecedente penale, iar pedeapsa cea mai mica a fost aplciata unei femei fara antecedente penale.

Prin sentinta definitiva pronuntata saptamana aceasta, magistratii Curtii de Apel Pitesti au mentinut solutia data in luna martie de Tribunalul Pitesti.

Judecatorii au decis de asemenea ca trei dintre cei exploatati de catre cei cinci condamnati sa primeasca de la acestia sume de 10.000 de lei, 11.000 de lei, respectiv 15.000 de lei ca daune morale, desi au cerut daune de 200.000 de lei.

Totodata, fiecare dintre cei cinci condamnati trebuie sa plateasca 1.500 lei cheltuieli judiciare catre stat reprezintand cheltuieli de la urmarirea penala. Cu totii au fost reprezentati de-a lungul procesului de un avocat din oficiu, al carui onorariu va fi platit din fondurile speciale ale Ministerului Justitiei.

in paralel, un alt dosar in care sunt inculpati alti membri ai aceluiasi grup infractional, pentru aceleasi fapte, se judeca la Tribunalul Arges.

in luna iulie a anului trecut, procurorii DIICOT Pitesti, impreuna cu politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Pitesti si Craiova, au facut 40 de perchezitii in comuna Berevoesti, satul Gamacesti, din judetul Arges, pentru destructurarea mai multor grupuri infractionale organizate specializate in infractiunde trafic de persoane si trafic de minori.

Persoanele vizate in acest caz au fost inculpate sub acuzatia ca, incepand cu anul 2008 si pana in prezent, au constituit mai multe grupuri infractionale organizate structurate pe baza relatiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore si majore prin constrangere, inducere in eroare, rapire sau profitand de starea de vulnerabilitate in care se aflau acestea le-au exploatat supunandu-le la executarea de munci si indeplinirea de servicii in mod fortat.

Printre victime se numara copii, dar si persoane cu dizabilitati fizice sau psihice ori cu situatii materiale precare care au fost fortate sa munceasca sau sa practice cersetoria, „prin procedee care au adus victimele in stare de aservire si de lipsire de libertate”, arata DIICOT.

Victimele erau tinute intr-o continua stare de teroare. Exploatatorii le bateau, le amenintau, le tineau fara hrana si le supuneau unor tratamente umilitoare.

Cinci persoane, intre care doi copii, exploatate de catre membrii gruparilor din Berevoesti, judetul Arges, au fost gasite de politisti legate cu lanturi. De asemenea, in urma perchezitiilor, anchetatorii au ridicat aproape 230.000 de lei, jumatate de kilogram de aur, masini si drujbe.

Potrivit unor surse judiciare, suspectii din acest dosar, rude intre ei, isi recrutau victimele in diverse moduri. in unele situatii, ei le promiteau unor barbati ca ii angajeaza ca zilieri sau ca soferi platiti cu 100 sau 200 de lei, plus masa si cazare pentru fiecare cursa. Ulterior, acestora le erau luate actele, respectiv buletinul si permisul de conducere, si erau obligate sa faca diverse munci, dar si sa cerseasca in beneficiul exploatatorilor. Astfel, au fost identificati barbati pusi sa spele vase, rufe, sa ingrijeasca animale, sa faca gradinarit sau sa curete fecalele din spatele casei, spatiu folosit in loc de toaleta. in alte situatii, suspectii rapeau victimele de pe strada.

Sursa: News.ro.

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,

Se strange latul in jurul lui Dragnea! Procurorii au descins la ferma de porci a lui Dragnea jr.!

In: Injustitia

Procurorii de la Parchetul General au facut, joi dimineata, perchezitii la ferme de porci, dar si la firme de constructii si prelucrarea deseurilor. Sunt 80 de adrese la care oamenii legii fac verificari. Potrivit unor surse judiciare, printre ei s-ar regasi si ferma de porci pe care fiul sefului PSD, Liviu Dragnea, o are in comuna Salcia, judetul Teleorman.

Perchezitiile au loc in Teleorman, Calarasi, Dambovita, Arges, Brasov, Mures si Vrancea. Sunt vizate 12 firme de constructii, prelucare deseuri, dar si ferme de porci. Potrivit procurorilor Parchetului General, aceste firme sunt acuzate de evaziune fiscala si folosirea cu rea credinta a bunurilor sau a creditului societatii.

Conform surselor citate, ferma Salcia ar fi vizata in dosarul de evaziune fiscala, astfel ca acolo au avut loc perchezitii, iar administratorul fermei, Ilie Dragne, a fost dus la audieri la Politia Sectorului 1 Bucuresti. El detine 10 la suta din actiunile fermei, in timp ce Stefan Valentin Dragnea are 90 la suta.

Ferma Salcia, al carei obiect principal de activitate este cresterea porcilor, are 240 de angajati. In 2015, a inregistrat un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei şi un profit net de 52.255 lei.

Din probatoriul administrat pana in prezent, in ceea ce priveste infractiunea de evaziune fiscala, a rezultat ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidentiat in contabilitate cheltuieli nereale, imprejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

In vederea garantarii recuperarii prejudiciului s-au instituit masuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile si conturi bancare. Cercetarile continua in cauza pentru lamurirea tuturor imprejurarilor de fapt si in vederea stabilirii raspunderii juridice.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Rise Project dezvaluie cine se afla in spatele campaniei anti-DNA! Ce rol joaca Liviu Dragnea!

In: Injustitia

Firma londoneza care a contribuit la victoria lui Donald Trump si la Brexit a fost adusa in Romania de fiul unuia dintre primii politicieni de rang inalt care au ajuns la puscarie pentru coruptie. Strategic Communication Laboratories (SCL Marea Britanie), firma care a castigat notorietate globala dupa ce a lucrat pentru campania pro-Brexit si pentru ca Donald Trump sa ajunga presedintele SUA, este activa si in Romania inca de acum sase ani, cand a infiintat o filiala la Baia Mare, informeaza o noua ancheta marca RISE Project.

Firma a fost adusa in Romania in 2011 de fiul lui Ioan Avram Muresan, fost ministru al Agriculturii condamnat la sapte ani de inchisoare pentru deturnare de fonduri – unul dintre primii politicieni importanti care a ajuns dupa gratii in urma campaniei anti-coruptie.

In septembrie 2011, SCL Marea Britanie a creat si a devenit actionar unic al firmei Strategic Communications Laboratories SRL, cu sediul intr-un cabinet de avocatura din centrul orasului Baia Mare. Dan Avram Sabin a fost desemnat atunci reprezentant local al SCL. Un an mai tarziu, in toamna lui 2012, tanarul a murit in Nairobi, Kenya, unde SCL desfasura o campanie de influenta pentru politicianul care avea sa devina presedintele acestei tari africane.

In 2017, un contract listat in baza de date a Ministerului Justitiei din Statele Unite a scos la iveala faptul ca SCL Marea Britanie a contractat in martie o firma de lobby din Washington, in contextul campaniei anti-coruptie din Romania.

Contractul, in valoare de 60 de mii de dolari, are printre obiective: educarea membrilor Congresului si ai administratiei americane despre probleme referitoare la coruptia din Romania, identificarea si crearea de aliante cu alte grupuri care au interese similare cu ale clientului si sprijinirea echilibrata si neutra a eforturilor anti-coruptie din Romania.

Nu se stie cine este sau cine sunt clientii romani care au angajat si platit SCL Marea Britanie pentru a incheia acest contract de lobby in Statele Unite si nici daca aceasta actiune este parte dintr-o strategie mai ampla pe care o desfasoara SCL in folosul misteriosului angajator.

La finele saptamanii trecute, controversatul general Michael Flynn, fostul consilierul principal pe probleme de securitate al presedintelui Donald Trump, a admis ca a lucrat pentru SCL, lucru pe care-l omisese in declaratiile de interese anterioare. Flynn a fost fortat sa-si dea demisia din functia de consilier, dupa ce presa a aflat ca a avut o serie de interactiuni cu reprezentanti ai guvernului rus, dar si fiindca nu a declarat sume de bani primite de la rusi sau de la afaceristi apropiati presedintelui turc Erdogan.

In ianuarie 2017, aminteste RISE Project, cu putin timp inaintea masivelor proteste anti-coruptie, presedintele PSD Liviu Dragnea, aflat in vizita in Statele Unite, a postat pe Facebook o poza cu Flynn si a spus ca a avut o discutie informala cu generalul. La acea data, Flynn avea deja legaturi de afaceri cu SCL.

Citeste tot articolul pe Rise Project.

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,

Dan Voiculescu a fost achitat in dosarul de santaj, insa „sageata” Sorin Alexandrescu a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare!

In: Injustitia

Mogulul Dan Voiculescu a fost achitat miercuri in dosarul Antena Group-RCS/RDS. El era acuzat de complicitate la santaj. Sorin Alexandrescu a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, iar Camelia Voiculescu a primit un an si 6 luni de inchisoare, cu suspendare. Antena Group a primit o amenda de 200.000 de lei, pentru santaj, si va fi obligata sa difuzeze de 10 ori sentinta prin Antena 1.

Sorin Alexandrescu s-a predat politistilor de la Inspectoratul Judetean Ilfov si va fi incarcerat astazi.

De asemenea, instanta a decis achitarea lui Daniel Mateescu. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul SC Antena 3 si Intact Publishing.

in acelasi dosar, serban Pop a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare, si va presta si 80 de zile de munca in folosul comunitatii.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata in 1 octombrie 2013, alaturi de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, si de fostul sef ANAF serban Pop.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de santaj, iar Dan Voiculescu si fiica sa, de complicitate la aceasta infractiune. serban Pop, presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, in orice mod, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, in calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenintându-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incât sa il determine sa urmeze conduita impusa de el.