Klaus Iohannis: Numarul de refugiati care revin Romaniei poate fi usor de gestionat

In: Stirile zilei

Presedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, ca regreta decizia JAI prin care Romaniei i-au fost alocati alti 2.475 de refugiati. Aceasta decizie nu a fost luata prin consens, in baza unor negocieri, ci prin vot majoritar. Iohannis a subliniat ca aceasta decizie a JAI nu va putea fi schimbata in CE.

”Regretam si eu regret ca aceste decizii in loc sa fie luate prin consens, in baza unor negocieri, s-au luat prin vot majoritar. Nu cred ca impartirea cotelor obligatorii prin vot rezolva acesta problema. Aceasta impartire matematica nu tine cont de o serie de factori foarte importanti”, a declarat Iohannis, conform Mediafax.

Citeste si   Un mare actor roman s-a stins din viata la 79 de ani! Dumnezeu sa-l odihneasca!

”Aceasta decizie a JAI nu va fi discutata astazi in Consiliul European, nu are nevoie de o revotare in Consiliul European. Inteleg ca sunt tari care doresc sa o conteste. Vom astepta rezultatul”, a adaugat Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a declarant ca ”in realitate” numarul de refugiati care ar reveni Romaniei, conform deciziei JAI, nu este mare si ”poate fi usor de gestionat”, el sustinand ca problema nu este legata de numarul imigrantilor, ci de principiul de impunere a unor cote obligatorii.

”Numarul de refugiati in realitate nu este mare, poate fi usor de gestionat de catre Romania”, a declarat seful statului intr-o conferinta de presa sustinuta la Cotroceni inainte de plecarea la Bruxelles, la summitul Consiliului European.

Citeste si   Cunoscut sustinator al PSD il face praf pe baronul de Teleorman: "Nu toti oamenii pot fi prostiti de Dragnea, de aia ies oamenii in strada!"

Iohannis a mai spus ca acesti refugiati ”nu trebuie primiti in urmatoarele saptamani, ci, cel mai probabil, intr-un an”.

”Problema poate fi gestionata usor de Romania. Pozitia noastra ramane in continuare una de participare voluntara. Nu cred ca aceste cote obligatorii reprezinta o solutie”, a mai spus Iohannis, apreciind ca ”Guvernul poate gasi caile cele mai bune nu doar pentru primirea si amprentarea imigrantilor, ci si pentru a face demersuri de integrare a lor”.

Citeste si   Fost oficial in Serviciile secrete ungare avertizeaza: Europa este in ultimul ceas pentru a-si da seama ca trebuie sa-si apere granitele terestre si maritime

Romania ar urma sa primeasca 2.475 de refugiati din 66.000 de extracomunitari distribuiti din Italia si Grecia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marti de Consiliul JAI, numarul total de imigranti alocat pana in prezent Bucurestiului fiind de 4.837.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close