Lectie de tinut minte de la Parintele Necula! „Om duhovnicesc nu e cel care intra in biserica si face cincizeci de cruci!”

In: Spiritualitate

Cum putem dobandi pocainta cea adevarata, parerea de rau pentru pacatele noastre? Lucidizandu-ne, incercand sa intelegem ca pacatele noastre sunt pacatele noastre si nu sunt neaparat prin inductanta, si, nu in ultimul rand incercand sa transformati pocainta nu intr-un specatcol de dat ochii peste cap… Repet imaginea aceasta, ca e aproape hologramica in Biserica: tone de prune in gura si ochi dati pana la ceafa peste cap!

Citeste si   Locul de pe Pamant in care credinciosii cred ca Dumnezeu face miracole: “Scara spre Rai” din Katskhi Pillar! FOTO + VIDEO

Nu atitudinile exterioare denota duhovnicia omului. Lucrarea lui totdeauna e inlauntrul sau, creste inlauntrul sau, se dobandeste si se desavarseste, inlauntrul sau, apoi trece in afara. Sa stiti ca om duhovnicesc e cel care, atunci cand intra in biserica nu face cincizeci de cruci. Ci strange mana cersetorului si zice:


„Ioane, is bucuros ca ai venit si azi!”

Citeste si   Tu stii cand trebuie sa ingenunchezi in BISERICA? Ce este INGENUNCHEREA?

Se duce si ia de jos chibritul ars de catre unul care si-a stins tigara si dupa aia zice: „Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, iarta-l si lasa-l de fumat!…”, adica oamenii care mai si fac din cand in cand pe crestinii, arata ganduridinierusalim.

Parintele Constantin Necula

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close