LICOAREA MAGICA produsa de un ROMAN, dupa o RETETA SECRETA a unui EPISCOP!

In: Sanatate

Un roman obisnuit din Satu Mare, pe numele sau Iosif Bondici produce un tip de palinca magica realizata dupa o reteta secreta a unui episcop din Ungaria.

Profesorul satmarean Iosif Bondici (51 de ani) stie secretele realizarii palincii din nuci, o licoare extraordinara a carei reteta a aflat-o la inceputul anilor 2000, in Ungaria.

Citeste si   Oamenii de stiinta au ramas uimiti! Ce au descoperit cand au deschis sicriul unui episcop de acum 400 de ani! Video

Pe atunci, barbatul muncea in vacanta, alaturi de niste prieteni, pe mosia unui episcop romano-catolic din Debrecen, Ungaria. Ei culegeau visine si nuci, din care episcopul facea palinca. Iosif Bondici spune ca l-a rugat pe episcop sa ii spuna reteta si, intr-un final, acesta i-a dezvaluit-o, facandu-l sa promita, insa, ca nu o va transmite altora si, mai ales, ca nu va face afaceri cu aceasta reteta decat dupa moartea episcopului.

„Episcopul avea vreo 50 de hectare de nuci, iar intr-o zi nu m-am mai putut abtine si l-am intrebat ce face cu ele. Atunci m-a dus intr-o pivnita imensa, unde erau niste cazane, si mi-a dat sa gust din aceasta palinca. La scurt timp, mi-a dat si reteta, dar au trecut ani buni pana cand sa o si produc. I-am promis ca voi face asta doar dupa moartea lui”, explica Iosif Bondici.

Sursa: adevarul.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close