Licoarea romaneasca miraculoasa pentru organism! Este suficient sa bem un pahar pe zi!

In: Utile

Borsul de tarate este bogat in substante active printre care minerale (magneziu, potasiu, sodiu, sulf, siliciu, mangan, iod etc), vitamine (B si PP), enzime si acizi care ajuta metabolismul si digestia. Are proprietati depurative, antiseptice, antihipertensive, antiplachetare (previne tromboza si infarctul miocardic), anticolesterolemiante. Este un stimulent al sistemului endocrin si al sistemului nervos.

Cura cu bors proaspat de tarate, preparat in casa, consta in consumul a 1-2 pahare de trei ori pe zi, dupa mese timp de 1-3 luni, in special primavara.

Citeste si   Scapa de grasimea din corp doar cu apa si ghimbir fara sa folosesti pastile de slabit !

Efectele benefice ale curei cu bors de tarate
Aceasta cura este benefica in: boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, tromboza, varice, flebite, artrite), boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice si fosfatice), tuberculoza, intoxicatii cu alcool sau cu tutun.

Cura este contraindicata in ulcer gastroduodenal, gastrite sau dispepsii acide.

Borsul de tarate poate fi folosit si extern: se fac spalaturi in ulcere cutanate, in degeraturi sau uscaciuni ale pielii. De asemenea, in cosmetica se tamponeaza pielea cu vata inmuiata in bors sau se foloseste in prepararea mastilor cosmetice.

Citeste si   Ce inseamna daca te trezesti noptile intre 1 si 3! Raspunsul te va lasa fara cuvinte!

Cum se prepara borsul de tarate
Se pun intr-un vas tarate de grau amestecate cu 1-2 pumni de tarate de porumb, pana se umple1/4 din volumul sau. Se umezesc apoi bine cu putina apa rece, dupa care se toarna apa clocotita pana ce se umple trei sferturi din volumul vasului.

Citeste si   Nu stiai asta! Produsele lactate protejeaza creierul! Care este doza zilnica pe care ar trebui sa o consumi

Se amesteca cu un facalet si apoi se adauga huste (tarate acrite de la bors). In lipsa hustelor se umezesc la inceput taratele cu bors in loc de apa rece. Dupa ce se amesteca bine se acopera cu o panza curata si se lasa sa stea la cald. Dupa 24 de ore borsul este gata. Cantitatea ce trebuie consumata se strecoara inainte de intrebuintare, scrie bzi.













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close