Liviu Dragnea ii minte in fata pe romani! Ce se intampla cu Pilonul II de pensii!

In: Politic

Liviu Dragnea a declarat, joi seara, ca Ionut Misa, ministrul desemat la Finante a inceput cu stangul si spera sa continue cu dreptul, dupa ce a anuntat ca se va desfiinta Pilonul II de Pensii, desi masura nu este prevazuta in programul de guvernare.

”A inceput cu stangul, sper sa continue cu dreptul. Am inteles ca, neavand obisnuinta sa vorbeasca cu atatia oameni in acelasi timp, a raspuns la alta intrebare”, a incercat sa explice presedintele PSD declaratia ministrului desemnat.

Citeste si   Partidul lui Dottore Ponta mai naste un plagiator! Oare cati mai sunt?

Insa Misa a afirmat calr, cu subiect si predicat, ca Pilonul II va fi desfiintat. Mai mult, Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, joi, in cadrul audierii pentru functia de ministru al Muncii, ca persoanele care au venituri din activitati independente vor putea sa opteze pentru pilonul I sau III de pensii, afirmand ca nu se „darama” pilonul statului ca sa fie ajutate cele private.

Citeste si   Liviu Dragnea s-a prezentat la DNA pentru a-i fi prezentat materialul de urmarire penala in dosarul referendumului!

„Pilonul II, da, se va desfiinta. Banii se vor intoarce inapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei avand posibilitatea sa opteze pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Practic vor opta intre posibilitatea de a le administra statul acesti bani si a le oferi o pensie la sfarsitul stagiului de cotizare sau sa fie un privat care face acest lucru. Pilonul II este practic un mix intre stat si privat. Toti cei care au cotizat vor fi si cei care vor primi banii inapoi”, a spus Misa, imediat dupa ce a fost validat in comisia parlamentara pentru functia de ministru al Finantelor.

Citeste si   Guvernul lui Sorin Grindeanu a fost demis de propriul partid! Iohannis cheama luni partidele la consultari

Cat priveste o asemenea masura, Dragnea a declarat ca ”acest lucru nu e prevazut, asa ca daca cineva vrea sa o faca, sa o faca in alt guvern”.

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close