Locuitorii Capitalei au reciclat cu 60% mai multe ambalaje – Cap Limpede

Locuitorii Capitalei au reciclat cu 60% mai multe ambalaje

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Bucurestenii au colectat circa sase milioane de kilograme de deseuri de ambalaje, in 2011, cu aproape 60% mai mult decat in anul 2010, a declarat, vineri, directorul de comunicare al companiei Eco-Rom Ambalaje, Lorita Constantinescu, in cadrul celei de-a treia editii a Recicloniadei, eveniment care promoveaza importanta reciclarii materialelor si colectarea selectiva a deseurilor, organizat anual de Apa Nova Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti.

 „Acest lucru se datoreaza, pe de o parte, extinderii retelei de colectare seelctiva, respectiv au fost mai multe containere, iar pe de alta parte, operatorii si-au imbunatatit serviciile. Daca ne uitam la comportamentul bucurestenilor si la motivatie, cei mai multi, circa 30%, spun ca au inceput sa colecteze selectiv pentru ca au vazut containere in fata casei, iar 20% dintre bucuresteni, datorita exemplului celorlalti. De asemenea, cei mai multi considera ca modul de colectare selectiva este o chestiune de civilizatie, mai degraba decat una de protectie a mediului”, a spus Constantinescu.

La finalul anului 2011, cinci milioane de oameni din populatia Romaniei aveau acces la servicii de colectare separata a deseurilor realizate cu sprijinul industriei, cu circa 40% mai mult decat in 2010, prin sistemul national pus la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje. In Bucuresti, Eco-Rom Ambalaje are acorduri cu primariile 1, 2 ,3 si 6 prin care sunt puse la dispozitie 450 de baterii de containere albastre, galbene si verzi pentru plastic, sticla, hartie si carton.

Loading...

 


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre

Share Page

Close