Maine e ziua in care se produce „piatra nestemata” pentru vindecarea tuturor bolilor!

In: Spiritualitate

Ziua de 14 septembrie este considerata si Ziua Sarpelui deoarece serpii si alte reptile incep sa se retraga in ascunzisurile subterane, hibernand pana in primavara. La sate, inca se mai crede ca serpii, inainte de a se retrage, se strang mai multi la un loc, se incolacesc si produc o margica numita „piatra nestemata”, ce ar folosi pentru vindecarea tuturor bolilor, potrivit mediafax.

Citeste si   Criza din 2008 a ingropat peste 500.000 de oameni! Cum a explodat boala care ucide cei mai multi oameni anual!

Calendarul popular consemneaza ca ziua de 14 septembrie, Ziua Crucii, este renumita mai ales in zonele deluroase si sudice, in zonele viticole, marcand inceputul culegerii viilor.


Potrivit altor traditii, de Ziua Crucii se strang ultimele plante de leac (boz, micsunele, matraguna, navalnic), care sunt duse, impreuna cu buchet de flori si busuioc, la biserica, pentru a fi puse in jurul crucii si a fi sfintite. Plantele astfel sfintite se pastreaza apoi in casa, la icoane sau in alte locuri ferite, fiind folosite pentru vindecarea unor boli, dar si la farmecele de dragoste.

Citeste si   Cele mai bune zece remedii naturale care te pot ajuta sa lupti impotriva depresiei! FOTO

Busuiocul sfintit de Ziua Crucii se pune in vasele de apa ale pasarilor, pentru a le feri de boli, in lautoarea fetelor, pentru a nu le cadea parul, si la stresinile caselor, pentru a le feri de rele, in special de trasnete.

Tot in aceasta zi, in Bucovina se faceau acte ritualice cu scop apotropaic sau fertilizator. De pilda, oamenii atarnau in ramurile pomilor fara de rod cruci de busuioc sfintit, crezand ca astfel vor avea parte de recolta bogata in toamna viitoare.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close