Marea Neagra fierbe! Avioane militare ruse s-au apropiat periculos de un distrugator american in largul coastelor Romaniei!

In: Stirile zilei

Avioane militare ruse s-au apropiat periculos de un distrugator al Fortelor Navale americane aflat in Marea Neagra pentru un exercitiu militar coordonat de Romania si desfasurat in largul Portului Constanta, a acuzat marti seara un oficial american.

Incidentele militare au vizat distrugatorul american USS Porter si s-au produs pe 10 februarie in Marea Neagra, a declarat marti seara capitanul Danny Hernandez, purtatorul de cuvant al Comandamentului SUA in Europa.


In momentul producerii incidentului, distrugatorul USS Porter participa la exercitiul naval „Scut Maritim 2017” („Sea Shield 2017”), desfasurat, conform Fortelor Navale americane, in Marea Neagra, in largul Portului Constanta, in perioada 1-10 februarie.

Citeste si   Cati GUNOIERI si cate FEMEI DE SERVICIU are orasul tau? Vezi pe ce loc se afla in Romania!

Avioane ruse s-au apropiat de distrugatorul USS Porter in mod „nesigur si neprofesionist”, pe 10 februarie, in Marea Neagra, a acuzat marti seara Danny Hernandez, purtatorul de cuvant al Comandamentului SUA in Europa, citat de site-ul agentiei Reuters.

Potrivit oficialului american, au existat trei incidente separate care au implicat avioane militare ruse si distrugatorul USS Porter. in primul incident au fost implicate doua avioane de vanatoare ruse Suhoi Su-24, iar in al doilea a fost un aparat Suhoi Su-24; al treilea incident a implicat un avion Iliusin Il-38.

„Nava USS Porter a incercat sa ia legatura cu toate avioanele, dar nu a primit niciun raspuns. Incidentele de acest fel sunt ingrijoratoare, deoarece pot avea drept rezultat un accident sau estimarea eronata a riscurilor”, a atras atentia Danny Hernandez, transmite Mediafax.

Citeste si   Cum se injura in Romania la televizor ca la usa cortului! VIDEO

Circa 2.800 de militari din sapte state NATO – Romania, Bulgaria, Statele Unite, Grecia, Turcia, Canada si Spania – precum si din Ucraina au participat in perioada 1-10 februarie la exercitiul naval „Scut Maritim 2017” (Sea Shield 2017), desfasurat in Marea Neagra.

in momentul inceperii manevrelor navale, Rusia a transmis ca urmareste cu atentie si va lua toate masurile necesare ca reactie la exercitiul militar NATO „Scut Maritim 2017”. „Dupa cum stiti, un numar mare de nave efectueaza exercitii in Marea Neagra. Unele nave au ajuns, altele sunt pe drum. Statul Major General si Comandamentul Districtului militar sudic au luat toate masurile pentru a urmari cu atentie acest grup naval si activitatile lor in Marea Neagra. Observam si detinem controlul asupra a ceea ce se intampla acolo”, declara pe 1 februarie Serghei soigu, ministrul rus al Apararii.

Citeste si   Un profesor renumit de economie pune punctul pe i! Depopularea este cea mai mare problema a Romaniei!

„Speram ca exercitiile se vor desfasura intr-o atmosfera calma si fara provocari la adresa Rusiei. Altfel, vom fi pregatiti sa reactionam la provocari”, a avertizat Serghei soigu.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close