Maslinele pe care le cumparam sunt colorate! Cum le recunosti pe cele naturale?

In: Utile

Fie ele ambalate sau vrac, maslinele negre trebuie cumparate cu mare atentie, mai ales ca multe dintre ele sunt colorate artificial cu solutii pe baza de fier. In cazul celor verzi sau maro nu exista acest risc.

„Maslinele negre, din pacate, sunt colorate artificial cu ajutorul a doi stabilizatori de culoare – gluconatul feros si lactatul feros”, explica presedintele Asociatiei Pro Consumator, Costel Stanciu.

Citeste si   Alimentul la care 95% dintre romani nu renunta nici macar o saptamana!

Nu e nimic ilegal in colorarea maslinelor cu aditivi ferosi. Atat timp cat nu sunt depasite limitele admise. „Li se permite producatorilor sa foloseasca cel mult 150 miligrame per kilogram fruct. Asta inseamna ca dintr-o suta de grame asimilam 15 miligrame de fier, adica necesarul zilnic de fier”, sustine Costel Stanciu, presedinte Asociatia Pro Consumatori.

Citeste si   Alimentele care te tin departe de cancer!

Exista niste riscuri – sa imbolnavim inima, sa imbolnavim ficatul. „Cele care nu sunt tratate cu cei doi aditivi sunt zabrcite. Fiind culese la maturitate, fructele au acea forma deshidratata sa-i spunem”, precizeaza Costel Stanciu, presedinte Asociatia Pro Consumatori, potrivit stirilekanald.ro.













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close