Maslinele sunt considerate simbolul puterii! Iti intaresc vederea si previn rahitismul!

In: Sanatate

Sunt considerate in continuare un simbol al pacii, intelepciunii, puterii, fertilitatii si puritatii, datorita gustului intens si a proprietatilor curative.

De diferite forme, dimensiuni, texturi si arome, maslinele sunt apreciate inca din antichitate. Desi atat cele verzi, cat si cele negre au proprietati curative, fiecare aduce un alt tip de beneficii organismului.


Intrucat sunt culese inainte de a fi pe deplin coapte, cele verzi a jumatate din numarul de calorii continute de maslinele negre. Toate tipurile de masline contin grasimi, insa acestea sunt sanatoase, fiind mononesaturate.

Maslinele verzi sunt bogate in vitamina E, D si K, fibre, fier, acid oleic, potasiu, fosfor, zinc, calciu, betacaroten, polifenoli si falvonoide cu proprietati anti-inflamatoare.

Atat grasimile mononesaturate cat si polifenolii ajuta la prewvenirea oxidarii colesterolului, protejand astfel sstemul cardiovascular si prevenind aparitia unor boli precum ateroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. De asemenea, maslinele verzi previn formarea chiagurilor de sange si stimuleaza vasodilatatia, avand proprietatea de a imbunatati functia cardiaca.

Continuarea pe doctorsanatate.ro!

Citeste caplimpede

Loading...

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close