MESAJ in STICLA vechi de 98 de ani, DESCOPERIT de un marinar scotian

In: Stirile zilei, World

Recordul mondial pentru un mesaj descoperit intr-o sticla era detinut pana acum pentru unul care avea o vechime de 93 de ani.

Un comandant de vas scotian a stabilit un nou record mondial dupa ce a gasit un mesaj in sticla dupa 98 de ani de la lansare, informeaza BBC.


Andrew Leaper a descoperit sticla in timp ce se afla pe nava Shetland, aceeasi care a stabilit precedentul record.

 

“A fost o coincidenta uimitoare”

a spus Leaper.

Descoperirea a fost deja confirmata ca un nou record Guinness World Records. Sticla continea o ilustrata pe care scria ca gasitorul va primi o recompensa de sase pence si a fost lansata la apa in iunie 1914, de capitanul CH Brown.

Sticla face parte dintr-un lot de 1.890 de sticle de cercetare stiintifica, care au fost special concepute pentru a se scufunda in ciuda curentilor marilor din jurul Scotiei.

Doar 315 dintre ele au fost gasite.

Andrew Leaper, de 43 ani, care a gasit-o, spune ca “a vazut gatul si a luat-o repede, pentru a nu se scufunda iar in mare”.

“A fost foarte captivant sa gasesc sticla si de abia asteptam sa o deschid. E ca si cum ai castiga la loterie a doua oara”

a mai completat marinarul.

El a mai spus ca prietenul sau Mark Henderson, care a stabilit recordul anterior, in 2006, la bordul aceleiasi nave, nu a fost incantat ca l-a depasit.

“Ne bucuram de descoperire. Speram ca pe viitor vor mai fi descoperite si alte sticle sau alte comori”

Loading...

a declarat un purtator de cuvant de la Guinness World Record.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close