Mihaela Bilic explica ce inseamna pofta de dulce! Nutritionistul arata care este cel mai dietetic aliment!

In: Utile

Mancatul emotional nu reflecta o nevoie de nutrienti a organismului ci o nevoie de glucoza a creierului pentru ca el cu asta se hraneste, spune Mihaela Bilic, medic nutritionist.

Ea arata ca pofta de dulce sau chiar de paste fainoase este „o chestiune care mai degraba tine de o nevoie de calmare a capului”.


„Mancatul de foame se traduce prin senzatii fizice, corpul simte si atunci avem fie la nivelul stomacului sau al tubului digestiv usor gol sau crampe, ulterior, daca senzatia de foame creste, slabiciune, o lipsa puterii de concentrare. Pe masura ce foamea avanseaza ajungem la nervozitate, iritabilitate. in schimb, mancatul emotional nu reflecta o nevoie de nutrienti a organismului ci o nevoie de glucoza a creierului. El cu glucoza functioneaza dar, in acelasi timp, il si anesteziasa, ii da stare de bine.

Citeste si   Alimentele care distrug creierul incet, dar sigur! Vezi care sunt cele mai indicate alimente pentru mintea noastra!

Mancatul emotional ne indeamna spre dulce sau spre produse fainoase — paine, pizza, paste—, pentru ca ele contin glucoza. Este o chestiune care mai degraba tine de nevoia de calmare a capului. Trebuie sa invatam sa facem diferenta intre mancatul de foame si cel emotional. Corpul nu stie sa ceara, in schimb, mintea noastra, care niciodata nu simte, are intotdeauna foarte multe idei si este insatiabila. Ea nu este niciodata satula, poate manca oricat, tocmai pentru ca nu simte. Deci, putem manca chiar daca suntem satui, din simplul fapt ca respectivul produs ne da o stare de bine. Zaharul este, de obicei, principalul element care tradeaza mancatul emotional. Corpul nu stie sa ceara zahar, cel mult cere paine, dar zahar cere capul”, explica dr. Mihaela Bilic.

Citeste si   Arata DELICIOS dar te pot UCIDE lent. Cei mai periculosi aditivi alimentari!VIDEO

Ciorba, cel mai dietetic aliment; nu exista alimente nesanatoase

”Mancarea traditionala ingrasa daca gatim dupa metode traditionale: cu foarte multa grasime, cu multa prajeala, ulei. Altfel, ciorba este cel mai dietetic si echilibrat aliment, tocanita, pentru ca are sos, inseamna legumele si carnea puse laolalta, gatit tot in mediul umed, ceea ce face ca produsul sa fie usor de digerat. Singurul lucru de care trebuie sa tinem cont este uleiul. Sa fim foarte zgarciti cu sticla de ulei. intr-o lingura de ulei avem 100 de calorii si atunci toata portia de tocanita nu are 100 de calorii, cat are o lingura de ulei”, spune dr. Bilic.

Citeste si   Cele trei alimente care iti pot distruge rinichii fara sa iti dai seama!

Medicul sustine ca nu exista alimente nesanatoase, ci mult prea concentrate in grasimi, zahar, calorii, prea mult procesate, deshidratate.

„Acelea sunt, mai degraba, un fel de concentrat de alimente si atunci ele trebuie mancate rar si cu foarte multa grija la cantitate. Nu este nici un aliment nesanatos prin definitie. Tot ce este comestibil face bine organismului. in prezent, nesanatos se refera la potentialul lui de a ingrasa si atunci toate aceste produse mult industrializate, datorita concentratiei mari de zahar sau de grasimi trebuie mancate in cantitate mica si rar”, puncteaza ea.

Sursa: Agerpres













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close