Ministerul Sanatatii: Testarea Babes Papanicolau gratuita incepe in sase judete

In: Social, Stirile zilei

Testarea Papanicolau gratuita, in cadrul Programului National al Ministerului Sanatatii pentru depistarea cancerului de col uterin, incepe miercuri in judetele Cluj, Bistrita, Bihor, Maramures, Satu Mare si Salaj, iar din 10 septembrie in alte patru judete si Bucuresti.

„Toate femeile cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fara antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin vor avea posibilitatea sa efectueze testarea Babes Papanicolau in cadrul programului gratuit al MS care se desfasoara pe o perioada de cinci ani, primele sase judete fiind Cluj, Bistrita, Bihor, Maramures, Satu Mare si Salaj. Din 10 septembrie, programul debuteaza si in judetele Arad, Timis, Hunedoara, Caras-Severin, Mures, Bucuresti, Ilfov„, a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.


El a precizat ca in proiectul care se deruleaza in Capitala testarile se fac in reteaua Institutului Oncologic Bucuresti, Spitalul Filantropia, Panait Sarbu, IOMC si trei unitati sanitare private respectiv Medlife, Medicover si Gral.

 

Loading...

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close