Misterul „Triunghiului Bermudelor” a iesit la suprafata! Vezi ce au aflat oamenii de stiinta!

In: World

Triunghiul Bermudelor este poate cea mai cunoscuta zona din punctul de vedere al studierii fenomenelor misterioase, dar si cel mai putin cercetata din punct de vedere stiintific.

Triunghiul Bermudelor, numit si Triunghiul Diavolului, este o zona din Oceanul Atlantic situata intre Stramtoarea Florida, insula Bahamas si insulele Azore.

Aici au avut loc fenomene misterioase, cum ar fi disparitia mai multor avioane sau vapoare, ceea ce a dus la crearea unei reputatii de “zona paranormala” a acestei regiuni.

Citeste si   Din LEGENDELE URBANE: Patru MISTERE care inconjoara Romania de ani de zile!

O noua teorie, prezentata in cadrul unui documentar al celor de la Science Channel, sustine ca „vinovati” pentru disparitiile din zona ar fi „norii hexagonali” care se formeaza deasurta oceanului, noteaza stirileprotv.

Conform oamenilor de stiinta de la Universitate din Colorado, in aceasta zona se formeaza rafale extrem de puternice, care ating si 275 km/h. Acesti curenti de aer, impreuna cu valurile extrem de mari – pot atinge 13 metri inaltime – au forta necesara de a rasturna vasele si de a provoca prabusirea avioanelor in mare.

Citeste si   TOP 10 Oameni de stiinta ce au facut experimente pe ei insisi! FOTO

Specialistii sustin ca niciun vas nu poate sa ramana la suprafata dupa o astfel de furtuna si niciun avion nu poate rezista in fata unor curenti de aer atat de puternici, conform Sciencealert.com.

„Aceste tip de nori hexagonali, care se formeaza deasupra oceanului, sunt in esenta bombe de aer”, a declarat Randy Cerveny de la Universitatea din Arizona, pentru Science Channel.

Citeste si   O echipa de oameni de stiinta a descoperit pe cojile a doua oua de strut cea mai veche harta a Lumii Noi! FOTO

In general, norii nu au margini drepte si forme regulate, insa judecand dupa imaginile realizate prin satelit, Triunghiul Bermudelor este o exceptie de la regula. Emiterea acestei noi teorii a contribuit la demararea unei serii de cercetari amanuntite. Oameni de stiinta din intreaga lume incearca sa descopere care este sursa acestei anomalii.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close