NASA va cauta EXTRATERESTRI pe un satelit al planetei Jupiter

In: Stiinta

Cercetatorii nutresc convingerea ca, daca mai exista viata in sistemul nostru solar in afara de Terra, satelitul planetei Jupiter, Europa, este cel mai bun candidat.

In acest sens, NASA pare sa impartaseasca punctul de vedere. In bugetul sau pe anul 2015, agentia americana figureaza, pentru prima data, o potentiala misiune vizand trimiterea unei sonde pe suprafata Europei. Pentru moment, NASA a alocat o suma de 15 milioane de dolari din bugetul sau de 17,5 miliarde de dolari, pentru organizarea unei misiuni spre Europa pana in 2025.

Citeste si   NASA: In ultimele 24 de ore au avut loc trei eruptii solare, una fiind cea mai puternica din 2013! VIDEO

Problema este ca 15 milioane de dolari ajung, poate, pentru plasarea pe orbita a unui pachet de chips-uri. Costurile pentru trimierea unei sonde spre satelitul planetei Jupiter se ridica la 2 miliarde de dolari, bani care pot fi obtinuti numai cu aprobarea Congresului SUA.

Pe Europa este foarte frig, temperaturile coborand pana la minus 220 de grade Celsius. Dar numerosi oameni de stiinta estimeaza sa sub crusta de gheata care atinge 20-25 de kilometri s-ar afla un ocean lichid.

Citeste si   Astronomii au descoperit un nou SISTEM SOLAR, compus din sapte planete!

Acest ocean ar putea avea o adancime de 150 de kilometri. In pofida dimensiunilor sale modeste, comparativ cu Luna, satelitul ar putea dispune, prin urmare, de trei ori mai multa apa decat Terra.

Microbi, alge sau forme de viata mai complexe s-ar putea dezvolta in acest mediu? Ipotetic da, practic insa, totul depinde de conditiile oferite de presupusul ocean (temperatura, salinitate, cantitate de oxigen). NASA pare decisa sa afle raspuns la intrebare.

Citeste si   NASA este depasita! Vezi cine va duce oameni pe Marte inaintea agentiei americane

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close