Noul trend al industriei restaurantelor in 2014

In: Culinar, Stirile zilei

Una dintre cele mai importante tendinte in bucataria restaurantelor din lumea intreaga in acest an este orezul, afirma editia din aprilie a revistei Food Technology.

Comparativ cu liderul din anii trecuti – pastele – orezul are mai multe avantaje : este lipsit de gluten, non-alergenic, bogat in proteine, microelemente si fibre. In plus, in lume exista mai multe specii si soiuri de orez, astfel incat clientii restaurantelor nu se vor plictisi.


Tot mai multe restaurante experimenteaza cu orez rosu, maro si orez salbatic, care arata atractiv si inca neobisnuit pentru cele mai multe gusturi.

Interesul pentru orez ii face pe bucatari sa caute noi domenii de aplicare a acestei cereale. Cele mai promitatoare directii, in opinia expertilor, sunt orez brun germinat folosit in deserturi si salate, precum si adaugarea de faina de orez in supe, piureuri, terciuri de ovaz, frisca si sosuri.

 

 

 













Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close