Noutati de pe frontul de est: Ucraina a pierdut in lupta un general de armata

In: Stirile zilei, World

Rebelii prorusi din estul Ucrainei au doborat un elicopter militar Mi-8 in apropiere de orasul Slaviansk, in estul Ucrainei. Autoritatile au anuntat ca toti cei 14 militari, inclusiv un general de armata, au fost ucisi. La putin timp dupa, Garda Nationala a distrus grupul de rebeli responsabil de doborarea elicopterului, potrivit Interfax-Ucraina.

„Am fost informat ca teroristii au doborat, in apropiere de Slaviansk, un elicopter care transporta militari (…) cu ajutorul unui lansator portabil de rachete (de tip) sol-aer rusesc, a declarat presedintele interimar in Parlament. Paisprezece militari sunt morti, inclusiv generalul (Volodimir) Kulcitki (foto), a adaugat el. Sunt convins ca fortele noastre armate (…) vor duce la bun sfarsit curatarea teroristilor si ca acesti criminali pe care-i finanteaza Rusia vor fi eliminati sau vor ajunge in boxa acuzatilor”, a continuat oficialul.

Elicopterul Mi-8 ar fi fost doborat dupa ce transportase soldati la o baza militara, relateaza BBC News Online. Garda Nationala a Ucrainei sustine ca grupul de luptatori care au doborat elicopterul armatei ucrainene a fost disrtus. elicopter al armatei

„Ca raspuns la actul de terorism a fost realizat un bombardament de artilerie si aviatie a teritoriului de pe care s-a tras spre elicopter si ca urmare gruparea terorista a fost nimicita” -anunta Garda Nationala, citata de Interfax – Ucraina.

Presedintele ales duminica, Petro Porosenko, a promis sa puna capat revoltei din estul Ucrainei, afirmand ca va actiona ferm impotriva „banditilor” si „ucigasilor”. Un alt elicopter al Fortelor Aerien ucrainene a fost odoborat de insurgentii prorusi la 5 mai, in timpul luptelor din orasul Slaviansk. Echipajul acestuia nu a fost insa ranit.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Citeste si   Lupte inversunate la Slaviansk. Care este secretul strategic al orasului?
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close