Nu da CLICK pe FACEBOOK la acest LINK! Ce trebuie sa faci daca esti deja INFECTAT!

In: Tech

Un nou virus se transmite cu o usurinta de nedescris pe Facebook, specialistii sustinand ca pana acum au fost infectate cateva mii de sisteme.

Cel mai nou scam distribuit pe Facebook ia forma unui clip video, in care sunt introduse tag-uri despre 20 de prieteni. La incercarea de a urmari clipul pe Facebook, utilizatorul este invitat sa urmeze un short-link google.


Mai departe, in functie de sistemul de operare utilizat, browserul utilizatorului este redirectionat catre o pagina externa.
Dupa ce pagina a fost incarcata, sistemul victimei este scanat amanuntit. Astfel, sub aparenta unei pagini web banale, hackerii pot servi programe malware unor tinte variate de dispozitive, de la telefoane ce opereaza sub sistemul Android, la PC-uri, console PlayStation, Smart – TV, smart-cars sau playere media.

Citeste si   FRF a lansat pagina oficiala de Facebook a echipei nationale de fotbal a Romaniei!

Nici chiar telefoanele mai putin inteligente nu sunt omise, criminalii cibernetici redirectand userii acestora catre un sistem de fraudare prin SMS, care va incerca sa-i convinga sa se inregistreze la un serviciu premium.

Daca victima lucreaza pe un PC, sub sistemul de operare Windows, acesta va fi redirectat catre o alta pagina de Facebook, unde este invitata sa descarce un „Flash Player”, sub promisiunea ca doar asa vor putea urmari clipul video.

Citeste si   Facebook: Reinventeaza sectiunea de evenimente

Fisierul descarcat nu este nicidecum un Flash player installer, ci un fisier SFX (self-extracting executable archive / o arhiva auto-executabila). Odata incuviintata actiunea, executabilul va instala doua programe malware, unul de tip backdoor, ce poate fi instalat mai tarziu pentru a instala alte programe de tip malicious, si un alt program, responsabil cu redistribuirea scam-ului pe Facebook.

Citeste si   Atentie mare! Daca ati instalat asta pe calculator, virusul le poate trimite datele cardurilor tale hackerilor

Specialistii in securitate informatica avertizeaza utilizatorii Facebook sa instaleze solutii anti-malware pe dispozitivele folosite si sa fie atenti cu link-urile pe care dau click. De asemenea, este recomandata modificarea setarilor de tag din media sociala, astfel incat acest lucru sa nu poata fi facut fara permisiunea sa.

Nu da CLICK pe FACEBOOK la acest LINK! Ce trebuie sa faci daca esti deja INFECTAT!2

Sursa: jurnalul.ro

Citeste caplimpede

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close