Nu iti imaginai asta! Ce se intampla de fapt cu grasimea din corp cand slabesti

In: Sanatate

Un studiu realizat de o echipa de cercatotori din Sydney a aratat ce se intampla cu adevarat cu grasimea din corpul nostru atunci cand slabim. Desi se credea ca o transformam in energie sau caldura, de fapt o expiram.

Conform studiului, zece kilograme de grasime se transforma in 8,4 kg de dioxid de carbon, care e dat afara din corp atunci cand repiram, si 1,6 kg de apa, pe care o eliminam prin urina, lacrimi, transpiratie si alte lichide ale corpului.


„Adevarul e ca o dam afara cand repiram”, a spus autorul studiului, doctorul Ruben Meerman.

Conform sciencealert.com, ne ingrasam cand excesul de carbohidrati si proteine pe care l-am mancat este transformat in trigliceride (compusi facuti din carbon, hidrogen si oxigen). Pentru a pierde din greutate, trigliceridele trebuie decompuse, iar carbonul eliminat. Pentru a descompune 10 kg de grasime, trebuie sa inspiram 29 kg de oxigen, reactie care produce 28 kg de dioxid de carbon si 11 kg de apa.

Totusi, asta nu insemna ca daca respiram adanc si des vom pierde kilogramele in plus. „Cand respiri, elimini 10 miligrame de carbon. In medie, oamenii respira de 12 ori pe minut, adica de 17,280 de ori pe zi”, a mai spus Meerman.

Sursa: click

 

Loading...

 

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close