Nu se va uita niciodata! S-au implinit 25 de ani de la MASACRUL DIN PIATA TIANANMEN! FOTO + VIDEO

In: Fotogalerie, Multimedia, Videogalerie
.

La data de 4 iunie 1989 revoltele studentilor au fost oprite de autoritatile chineze printr-un masacru adevarat.

In 1986, studentii chinezi au inceput sa protesteze la adresa autoritatilor. Cereau democratie, libertatea de exprimare, drepturi. Hu Yaobang, Seceratrul General al Partidului Comunist Chinez, s-a facut ca nu vede actiunile tinerilor, fapt care i-a atras demiterea din functie. A ramas, insa, in inimile protestatarilor.

Citeste si   Rusia planuieste sa isi mute Capitala! Vezi propunerile si ce se va alege de Moscova!

Trei ani mai tarziu, pe 15 aprilie 1989, Yaobang a decedat. Atac de inima. A fost momentul in care studentii si-au adus aminte de gestul sau si au declansat o noua actiune de protest, de aceasta data mult mai ampla. Intreaga China a fost cuprinsa si se parea ca scaunul lui Deng Xiaoping se clatina.

Citeste si   Studenti de la HARVARD, implicati intr-un RITUAL SATANIC de slujire a DIAVOLULUI! VIDEO

In noaptea de 3 spre 4 iunie 1989, in piata Tiananmen, autoritatile au adus armata, speriata de vestile ca, in unele provincii, Politia fraternizase cu manifestantii. S-a intrat direct cu tancurile. Oficial, s-a vorbit de 200 – 300 de morti, marea majoritate studenti. Unele surse „urca” numarul victimelor la 800 – 1000, dar cifra reala nu se va cunoaste, probabil, niciodata. Imaginile cu tanarul cu plasa de rafie stand in fata tancurilor au facut inconjurul lumii. Revoltele au avut un impact urias la nivel mondial, autoritatile au decis sa acorde anumite drepturi, chiar daca lagarul comunist a ramas cu usile ferecate.

Citeste si   Fenomenul BIZAR care se intampla intr-un tunel din China: Ceasul pur si simplu se da inapoi cu o ora! VIDEO

10.

Nu se va uita niciodata! S-au implinit 25 de ani de la MASACRUL DIN PIATA TIANANMEN! FOTO + VIDEO10

.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close