Nucleoplastia, solutia care te poate scapa de hernia de disc in mai putin de o jumatate de ora de la operatie!

In: Sanatate

Multi romani sufera de afectiuni ale coloanei, iar una din cele mai intalnite diagnostice este hernia de disc. Daca ai apelat la toate tratamentele neinvazive si s-au ameliorat simptomele exista o cale prin care te poti vindeca cu ajutorul unei proceduri minim-invazive, care dureaza aproximativ 20 de minute: nucleoplastia.

Nucleoplastia este o optiune pentru pacientii la care tratamentul conservativ nu aduce o ameliorare a durerilor si la care prin examinari de Rezonanta Magnetica (RMN) s-a pus in evidenta o hernie de disc contenta (inchisa). Aceasta metoda chirurgicala minimal invaziva se efectueaza in ambulatoriu si ii permite pacientului sa paraseasca clinica in ziua operatiei, uneori sub protectia unui bandaj cervical sau lombar special, care asigura o stabilizare a coloanei vertebrale pentru o perioada de timp (4-6 saptamini), necesara consolidarii discului operat, scrie bzi.

Citeste si   Medicii au inventat un leac pentru cancer!

Procedeul poate fi efectuat de medici specialisti – ortopezi sau neurochirurgi care au experienta in chirurgia coloanei vertebrale, experienta necesara pentru plasarea precisa a canulei (acului) in discul intervertebral. Aceasta manopera se face sub control strict radiologic. Prin aceasta canula se introduce o sonda speciala care reduce presiunea din discul intervertebral, eliberand nervii de sub apasare si reducand sau inlaturand durerile.

Citeste si   Planta aducatoare de noroc si dragoste are proprietati uimitoare! Este mai puternica decat chimioterapia

Incadrata in categoria afectiunilor degenerative ale coloanei vertebrale, hernia de disc se manifesta la nivelul discurilor aflate intre vetrebrele coloanei si constituie una dintre cele mai serioase boli de natura neurologica, prin numarul mare de cazuri si prin intensitatea suferintei produse.

Cel mai bun candidat pentru aceasta metoda de tratament este pacientul care sufera de o hernie de disc contenta (inchisa) si care nu a raspuns la terapia conservativa. Semnul tipic al unei hernii de disc contente este durerea de spate care iradiaza intr-un brat sau un picior.

Citeste si   Descifreaza secretul buzelor! Ce spun acestea despre bolile de care suferi

Nucleoplastia nu ajuta in herniile de disc deschise sau in hernii de disc insotite de fracturi unde chirurgia deschisa clasica este absolut necesara. Nucleoplastia nu inlocuieste chirurgia clasica, ci o completeaza, oferind solutii in cazurile refractare la terapia conservativa si care nu cer neaparat o interventie deschisa.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close