O banala planta ar putea fi interzisa! Ce risca cei care sunt prinsi cu ea!

In: Stirile zilei

Mai multi senatori si deputati i-au pus gand rau unei plante des intalnita pe terenurile neingrijite din toata Romania.

Ambrozia creste in voie in toate localitatile din Romania, mai ales la sfarsitul verii. Iubitoare de bioxid de carbon, asa-numita „iarba de paragina” provoaca insa multe alergii, unele extrem de severe. De la un an la altul, tot mai multi romani ajung la medic spre finalul verii cu alergii severe din cauza polenului acestei plante. Netratate la timp, pot provoca astm, anunta Stirileprotv.ro.

Citeste si   Harta care iti arata ce iti lipseste din corp! Vezi ce carente de vitamine si minerale ai!

Expertii Comisiei Europene au declarat ambrozia „specie periculoasa pentru sanatate” si au pus-o pe o lista neagra. De altfel, alergologii afirma ca Romania e fruntasa in Europa la numarul de alergii sezoniere.

Asa ca deputatul liberal Ionut Stroe a scris o lege anti-ambrozie, prin vrea sa ii oblige pe proprietarii terenurilor pe care creste aceasta planta sa o coseasca, sa o smulga din radacina sau sa o erbicideze. „Legea impune efectuarea acestor lucrari cel putin o data pe an si isi doreste a fi o metoda de prevetie foarte eficienta”, explica anul trecut deputatul. Intre timp, si alti parlamentari s-au alaturat initiativei sale, care a fost depusa pe 19 aprilie la Senat pentru dezbatere.

Citeste si   Spune-mi cand te-ai nascut, ca sa-ti spun ce boli vei avea

Potrivit proiectului, cei care detin terenuri trebuie sa distruga cel putin o data pe an ambrozia de pe el. Altfel risca amenzi intre 1.500 si 10.000 de lei – in cazul persoanelor fizice – si intre 10.000 si 50.000 de lei, in cazul celor juridice. Verificarile ar urma sa fie facute de inspectori ai primariilor, Directiilor pentru Agricultura, Garzii de Mediu sau APIA.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close