O bijuterie romana gasita in Japonia

In: Stirile zilei, World

Arheologii japonezi au anuntat ca au descoperit intr-un sit funerar din apropiere de Kyoto, fosta capitala imperiala nipona, o bijuterie din sticla ce a fost confectionata cel mai probabil de un artizan roman.

Artefactele au fost dezgropate din Utsukushi, un sit funerar din Nagaoka, ce dateaza din secolul al V-lea e.n., de oamenii de stiinta de la Institutul national al cercetarilor stiintifice pentru patrimoniul national.

Citeste si   Nu s-a mai intamplat asa ceva in Romania! Va ramane in istorie ca cea mai mare descoperire in domeniu din tara noastra!

Obiectele de podoaba au fost fabricate intre secolul I e.n. si IV e.n.

Este vorba de trei margele din sticla de culoare galbena, cu diametrul de cinci milimetri, pe care au fost aplicate puncte mici din aur. Cercetatorii au confirmat prezenta natronului (carbonat hidratat de sodiu), un compus chimic natural folosit de artizanii romani in domeniul sticlariei.

Citeste si   Descoperirea care schimba tot ce stiam despre istoria omenirii! Ce arata cea mai veche fosila de homo sapiens!

Ei au evidentiat cu aceasta ocazie si o tehnica de fabricare folosita la Roma in acea epoca, numita „metoda multistrat”, ce consta in suprapunerea succesiva a straturilor de sticla, inserând uneori filigrane din aur.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close