O fetita a ramas orfana dupa ce intreaga familie a murit UCISA DE CARTOFI!

In: World

Cartofii sunt un aliment care nu lipseste in casele noastre, dar putini sunt cei care stiu despre toxicitatea cartofilor. Pentru a nu afla pe propria piele asa cum s-a intamplat cu o familie intraga din Rusia. Citeste aceasta patanie nefericita si transmite celor dragi avertismentul legat de depozitarea si consumul cartofilor.

In urma cu trei ani, inainte de cina, tatal Mariei Chelysheva – singura supravietuitoare, a coborat in beciul casei pentru a lua cativa cartofi. In momentul in care a observat ca nu se mai intoarce, sotia lui a coborat si ea. Nici ea nu s-a mai intors… Au urmat fratele Mariei si, mai apoi, bunica. Toti au disparut, niciunul nu s-a mai intors in casa. Disperata, micuta a alertat autoritatile. In momentul in care au ajuns la fata locului, anchetatorii au descoperit ca de vina erau chiar cartofii pe care barbatul avea de gand sa-i gateasca, arata realitatea.net.

Cartofii erau vechi si incepusera sa putrezeasca, iar asta i-a transformat intr-o bomba chimica.

Cartofii contin solanina (un glicoalcaloid). Are o puternică actiune toxica, chiar si in cantitati mici, fiind utilizata mai ales pentru proprietatile sale ca fungicid si pesticid. Alaturi de ea, in tuberculii de cartofi încoltiti se intalneste si chaconina, un alt glicoalcaloid. In general, continutul de solanină este direct proportional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), ceea ce duce la deteriorarea lor.

Pe masura ce cartofii putrezesc, concentratia de glicoalcaloizi creste si este raspandita in exterior sub forma de gaz letal, care poate ucide dupa primele inspiratii, cum a fost cazul familiei Chelysheva.

sursa: dailymail.co.uk

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

REVINO IN TOP

Share Page

Close