O muratura este medicamentul miraculos impotriva gripei! – Cap Limpede

O muratura este medicamentul miraculos impotriva gripei!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

O muratura japoneza traditionala ar putea deveni noul medicament miraculos impotriva gripei, potrivit unui studiu realizat de o companie nipona.

Noul studiu sugereaza faptul ca bacteria Lactobacillus, existenta in napii japonezi murati („Suguki”), dar si in varza murata, are capacitatea de a intari sistemul imunitar si ar putea ajuta organismul sa lupte eficient impotriva gripei.

Se crede ca aceasta bacterie are capacitatea de a preveni tulpini mai periculoase ale virusului gripal, precum H1N1 si gripa aviara letala H7N9, care a izbucnit recent in China.

O bautura probiotica care contine tulpina KB290 a virusului gripal este in prezent testata pe pacienti umani, dupa ce a fost testata pe soareci.

Potrivit cercetatorilor niponi, un strat protector de zahar, denumit exopolizaharid, care protejeaza bacteria impotriva sucurilor acide din stomac s-ar putea afla in spatele puterilor tamaduitoare ale napului japonez.

Savantii niponi cred ca descoperirea lor va conduce la aparitia pe piata a unor noi medicamente care vor contine acea bacterie.

Loading...

Sursa: mediafax.ro

 


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close