O romanca, premiata de Obama! Descoperirea ei a revolutionat lumea stiintei

In: Stiinta

Romanca Viviana Gradinaru, cercetator principal la California Institute for Technology, se numara printre cei 105 castigatori din acest an ai ”Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers”, cea mai inalta distinctie acordata de conducerea SUA tinerilor specialisti in domeniul cercetarii stiintifice si tehnologice, anunta un comunicat de presa al Presedintiei SUA, care precizeaza ca inmanarea premiilor va avea loc intr-o ceremonie organizata la Washington in primavara acestui an.

Citeste si   Ziua Internationala a Stangacilor, sarbatorita pe 13 august!

„Acesti cercetatori aflati la inceputul carierei lor sunt deschizatori de drum pentru eforturile noastre de a face fata si de a intelege provocari pornind de la schimbarile climatice pana la sanatate si bunastare”, a afirmat presedintele american, Barack Obama, care i-a felicitat pe laureati si i-a incurajat sa fie in continuare un exemplu ”al incredibilei ingeniozitati a poporului american”.

Citeste si   Primul film despre uciderea lui Osama ben Laden, difuzat la TV! Vezi VIDEO

Absolventa a Facultatii de Fizica, Viviana Gradinaru are un doctorat la prestigioasa Universitate Stanford din SUA si este profesor asistent la California Institute for Technology. Ea a devenit celebra prin obtinerea unor soareci cu piele si organe complet transparente. in acest fel, se deschide calea pentru o mai buna intelegere a interactiunilor dintre creier si corp, pentru posibilitatea unui diagnostic clinic mai precis si pentru o mai buna monitorizare a bolilor, dupa cum a explicat Viviana Gradinaru, citata de ziarul britanic ”The Independent” la 1 august 2014.

Citeste si   MAMA lui Barack Obama a pozat pentru REVISTE de ADULTI, potrivit unui grup de interese! Vezi VIDEO

Aceste premii au fost instituite in 1996, de presedintele de atunci al SUA, Bill Clinton, castigatorii fiind recompensati pentru cercetarile lor stiintifice inovative, precum si pentru angajamentul lor in beneficiul comunitatii.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close