O simpla infuzie din frunzele acestui copac poate asigura linistea hipertensivilor!

In: Sanatate

Hipertensiunea sau boala cardiaca hipertensiva este foarte frecventa, iar complicatiile destul de grave: infarct miocardic, accident vascular cerebral (ACV), ba chiar insuficienta renala, de unde si interesul de a sti ce tensiune avem si de a apela rapid la un tratament.

Se estimeaza ca, in medie, 40% din populatia tarii noastre sufera de tensiune arteriala crescuta, o boala de altfel asimptomatica, numita “ucigasul silentios”.

Citeste si   Uita-te in oglinda! BOALA care ti se CITESTE in OCHI despre care probabil nu stiai!

Marele noroc este ca “harta” fitoterapiei este plina de plante cu rol de reglare a tensiunii, dintre care am ales frunzele de maslin.

Fruzele de maslin sunt un ajutor pretios pentru reducerea agregarii plachetare, etapa prealabila coagularii sanguine, regland astfel fluiditatea sangelui.

Bogate in oleueropeina (de fapt substanta cu cele mai multe proprietati terapeutice ale maslinului), frunzele imbunatatesc functionarea celulelor care captusesc stratul cel mai profund al arterelor.

Citeste si   Adevarul a iesit la iveala! Ce nu stiai despre sarea de masa!

Aceste celule produc oxidul nitric indispensabil dilatarii adecvate a vaselor si deci a controlului tensiunii. Protejeaza arterele de atacurile radicalilor liberi.

Se poate consuma sub forma de:

Infuzie, preparata din 15-20 de grame de frunze pentru 1 litru de apa adusa la fierbere (100°C). Timpul de infuzat este de 3-4 minute.

Beti acest ceai dupa cum va place. Indulcit cu zahar, miere sau in amestec cu putin lapte. Totusi, fiind foarte parfumata, evitati sa adaugati prea multe ingrediente ca sa nu stricati gustul pretioasei bauturi.

Citeste si   Retetele miraculoase lasate mostenire de Valeriu Popa impotriva cancerului! A dovedit ca totul este posibil!

Studii recente au relevat si diminuarea moderata a nivelului de colesterol si de trigliceride ca urmare a folosirii regulate a preparatelor pe baza de frunze de maslin (extract, pulbere, capsule).

Sursa: Secretele

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close