Oamenii de stiinta au creat un termometru subtire ca un tatuaj!

In: Stirile zilei, Tech

Oamenii de stiinta au creat un termometru subtire, foarte precis, care se lipeste fara probleme de pielea pacientului, la fel de usor ca un tatuaj temporar, potrivit mediafax.ro.

Noul tip de termometru, un senzor care are o grosime de doar 50 nanometri, care se prezinta sub forma unui circuit electronic cu latura de mai putin de doi centimetri, compus din senzori si rezistente miniaturale incrustate intr-o placuta de silicon microperforat, este la fel de elastic ca pielea umana.

Citeste si   Scheletul celui mai vechi stramos cunoscut al oamenilor a fost descoperit in China! FOTO + VIDEO

Termometrul nu este invaziv, nu provoaca transpiratie si permite pacientului sa nu resimta niciun disconfort. El functioneaza in toate circumstantele, chiar si atunci cand pacientul se misca.

Acest prototip, cu care cercetatorii au efectuat masuratori de ordinul miimilor de grad, reprezinta o performanta „la fel de precisa precum camerele in infrarosu cele mai sofisticate”, au declarat autorii acestui studiu, publicat duminica in revista Nature Materials.

Citeste si   Oamenii de STIINTA au conceput dispozitivele electronice care se topesc in corpul uman! VIDEO

In plus, inventia lor a reusit sa masoare rata de hidratare a pielii si ar putea fi usor adaptata, spun creatorii sai, pentru a fi utilizata in monitorizarea debitului transfuziilor sangvine si pentru a detecta inflamatiile din tesuturi.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close