Oamenii de stiinta demonteaza tratamentul cu plasturi cu nicotina! Vezi aici cat de usor poti renunta la fumat! – Cap Limpede

Oamenii de stiinta demonteaza tratamentul cu plasturi cu nicotina! Vezi aici cat de usor poti renunta la fumat!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Cercetatorii au aflat ca tratamentul cu plasturi cu nicotina sau consilierea psihologica intensiva nu-i ajuta in mod deosebit sa renunte la fumat, scrie BBC News.

Analiza a fost comandata de Ministerul britanic al Sanatatii, care a vrut sa afle daca exista o baza reala pentru oferirea acestor servicii medicale.

Dintre persoanele supuse chestionarului, numai 19% au declarat, dupa 6 luni de tratament, ca au reusit sa renunte la fumat.

Fumatorii au fost impartiti in mai multe grupe si au primit consiliere diferita, iar unii dintre ei chiar si plasturi cu nicotina.

S-a stabilit o data limita pentru renuntarea la fumat, iar concluzia a fost ca nu exista diferente importante intre aceste grupuri.

Loading...

Singurul lucru eficient pentru fumatori este, potrivit studiului, apelarea la liniile telefonice specializate in combaterea acestui viciu.

Cei care folosesc aceasta metoda au cu 20% mai mari sanse sa renunte la fumat, decat cei care vor sa realizeze acest lucru pe cont propriu.

 


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close