OBICEIUL ALIMENTAR care poate fi la fel de PERICULOS ca si FUMATUL!

In: Stiinta

Cercetatorii americani au descoperit in urma unui studiu efectuat pe cateva mii de femei si barbati ca, consumul excesiv de carne si branza poate fi la fel de daunator ca si fumatul.

Cercetatorii americani de la University of Southern California au constatat ca persoanele care aveau o dieta bazata predominant pe produse de origine animala prezentau un risc de doua ori mai mare de deces prematur decat cele care consumau proteine animale in cantitati mai reduse, informeaza dailymail.co.uk.

Citeste si   In PATRU SECUNDE te vei lasa de FUMAT! Imaginile SOCANTE care au speriat FUMATORII! VIDEO

Aceste persoane aveau o probabilitate de patru ori mai mare de a deceda din cauza cancerului, ceea ce poate fi comparat cu riscurile la care se expun fumatorii.

Oamenii de stiinta americani sustin ca proteinele din carne, branza, oua si alte produse animale „hranesc” celulele canceroase si accelereaza imbatranirea celulelor corpului.

Acestia recomanda ca persoanele cu varsta de peste 50 de ani sa reduca aportul de proteine de origine animala si sa isi asigure rezerva de proteine din peste, fasole si leguminoase.

Citeste si   EXPERIMENT SOCANT PE VIU! Cum arata PLAMANII unui FUMATOR versus NEFUMATOR! VIDEO

Cu toate acestea, vestea buna este ca aceasta restrictie alimentara nu dureaza la nesfarsit, deoarece proteinele de origine animala sunt benefice pentru persoanele cu varsta de peste 65 de ani, care au nevoie de mai multe astfel de nutrimente pentru a combate slabiciunea organismului.

Cercetatorii americani recomanda ca o persoana cu varsta cuprinsa intre 50 si 65 de ani, cu o greutate de aproximativ 55 de kilograme, sa consume aproximativ 45 de grame de proteine pe zi – echivalentul a doua cotlete de porc.

Studiul a fost realizat pe fondul a numeroase avertizari privind pericolul consumului de carne rosie si procesata. Profesorul Valter Longo, de la University of Southern California, a urmarit legatura dintre dietele a aproximativ 6.400 de americani si starea lor de sanatate, intr-un interval de 18 ani.

Citeste si   Ai crezut ca te ajuta sa te lasi de FUMAT? Care este ADEVARUL despre TIGARILE ELECTRONICE!

Cercetatorii americani considera ca proteinele de origine animala ar putea avea un rol nociv, deoarece „hranesc” un hormon numit IGF1, care, pe langa faptul ca ajuta la cresterea corpului, alimenteaza celulele canceroase si accelereaza procesul de imbatranire.

Profesorul Valter Longo recomanda persoanelor de toate varstele sa isi asigure rezerva de proteine din peste, fasole si leguminoase.

Sursa: mediafax.ro













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close