Obiceiurile zilnice care sunt la fel de daunatoare ca fumatul!

In: Utile
.

Nu fumezi si in general mananci destul de sanatos. Crezi ca este suficient, nu? Iata care sunt principalele 6 obiceiuri care iti afecteaza sanatatea:

1. Stai toata ziua


Chiar daca faci sport in mod regulat, statul pe scaun, fie la birou, fie in masina pentru perioade indelungate poate duce la aparitia mai multor probleme de sanatate. Conform unui studiu, aproape 160,000 de cazuri de cancer de san, colon, prostata sunt cauzate de statul pe scaun.

Pentru a evita acest lucru, incearca sa iti faci un obicei din a lua pauze la locul de munca si sa te plimbi putin. Acasa, rezista tentatiei de a sta la televizor si iesi la o plimbare sau du-te la sala cu o prietena.

2. Mananci prea multa carne si branza

Proteinele animale sunt bogate in hormonul care ajuta la inmultirea celulelor canceroase. Un studiu a demonstrat ca oamenii cu o alimentatie bogata in proteina animala au fost de 4 ori mai predispusi sa moara de cancer decat cei cu o alimentatie slaba in acest tip de proteina.

Cel mai indicat este sa inlocuiesti sursele de proteina animala cu cele vegetale. Poti manca diferite tipuri de fasole pentru a consuma proteinele necesare. In general, adultii ar trebui sa consume zilnic 1,6 grame de proteine pentru fiecare kilogram cantarit.

3. Gatesti cu gaze naturale

De fiecare data cand folosesti cuptorul sau aragazul se degaja anumite gaze. Unele dintre acestea sunt la fel de daunatoare ca fumatul. Este indicat ca atunci cand gatesti sa pornesti hota, deoarece ventilatia poate reduce poluarea cu aceste gaze de la 90 la 60%.

Loading...

.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close