Orasul fortificat Palmanova! Matematicienii si arhitectii au ramas uimiti de ce au vazut

In: Fotogalerie, Multimedia
.

Orice oras din lume isi ascunde frumusetea si valoarea lui, dar asa cum este orasul unic Palmanova din Italia nu mai exista in lume. Matematicienii si arhitectii au ramas uimiti de ce au vazut.

In apropiere de granita cu Slovenia se afla orasul fotificat Palmanova. Printr-o combinatie unica de stiluri arhitecturale, orasul este un monument renascentist prin excelenta, cu numeroase trimiteri la valorile si principiile antichitatii.

Citeste si   Un asteroid gigant va trece pe langa Pamant! VIDEO LIVE

Unul dintre acestea era simetria, fapt pentru care Palmanova a si beneficiat inca dintru inceput de un plan stradal geometric, cu strazi care porneau radial din piata centrala, si care se pastreaza si astazi. Insa dincolo de armonia si frumusetea pe care le urmarea, Palmanova a avut nevoie sa fie in acelasi timp deosebit de practic.

Citeste si   Gabi Torje: Imi place mai mult in Spania decat in Italia!

Cei care au pus in aplicare planul orasului-fort capabil sa ofere refugiu pentru circa 20,000 persoane au fost venetienii în anul 1593, iar datorita faptului ca a fost necucerit, Palmanova a devenit model si principiu pentru constructiile militare moderne.

Secretul consta in forma de stea cu noua colturi a orasului, vizibila în toata splendoarea din spatiul aerian, care din punct de vedere tehnic si strategic era mult mai eficienta decat cele anterioare.

Citeste si   Teroare pentru romanii din Roma! Masinile romanesti sunt stropite cu benzina si incendiate

10.

IMAGINI cu ORASUL UNIC care i-a speriat pe matematicieni si arhitecti!10

.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close