PALATUL PARLAMENTULUI, o minune arhitecturala necunoscuta! Britanicii s-au indragostit de cea mai mare CLADIRE administrativa din lume!

In: World

Palatul Parlamentului este considerata cea mai mare, grea si costisitoare cladire administrativa din lume si a fost inclusa printre cele sapte minuni arhitecturale necunoscute, intr-un top realizat de bbc.com.

Palatul Parlamentului este cu adevarat „o minune necunoscuta”. Construita de dictatorul Nicolae Ceausescu, „cladirea este atat de mare incat este dificil sa faci o fotografie care sa o arate la o scala justa”, a declarat utilizatorul site-ului Quora Jann Hoke, un avocat care a lucrat in Palatul Parlamentului, la mijlocul anilor 1990.

Citeste si   Florin Iordache: Propun scaderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%!

Construita in 1984, cladirea in stil neoclasic are 12 etaje (cu opt etaje suplimentare underground), insumand 3.100 de camere, in 330.000 de metri patrati. Proiectul a costat 3,3 miliarde de euro, dar costurile, de fapt, au fost mult mai mari, bucurestenii pierzand si o parte din oras, se mai arata pe site-ul BBC. Pentru a fi construit Palatul Parlamentului, o cincime din centrul Bucurestiului a fost distrus, incluzand multe dintre cartierele sale istorice, peste 30 de biserici si sinagogi si aproximativ 30.000 de locuinte.

Citeste si   INCREDIBIL! Cladirea aceasta din centrul Londrei LEVITEAZA! Vezi cum e posibil asa ceva!

Din topul celor sapte minuni arhitecturale necunoscute face parte si Marea Moschee din Djené. Derawar Fort din Pakistan, o fortareata de proportii monumentale, este inclusa, de asemenea, in topul realizat de BBC, alaturi de Chand Baori din India, o cladire spectaculoasa in trepte, cu 13 etaje. Stari Most, un pod construit in secolul al XVI-lea in Mostar, Bosnia si Hertegovina, care traverseaza raul Neretva si leaga cele doua parti ale orasului, este o alta minune arhitecturala necunoscuta, la fel ca si Marele Zid din India, care este cel de-al doilea cel mai lung zid din lume, dupa Marele Zid din China.

Citeste si   EVENIMENT: Expozitia "Tablouri de vis", la Palatul Parlamentului

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close