Papa Francisc vine in Romania! A fost invitat la inaugurarea Manastirii Maria Radna din Lipova!

In: Social, Stirile zilei

Papa Francisc ar putea veni in Romania in data de 2 august, acesta fiind invitat la inaugurarea Manastirii Maria Radna din Lipova.

Suveranul Pontif a fost invitat la eveniment, dar nu a confirmat pana acum ca va veni in Romania. Indiferent de raspuns, insa, Vaticanul va fi reprezentat la inaugurarea manastirii.


Preotul paroh al Manastirii Maria Radna, Andreas Reinholz, a declarat ca Episcopia Romano-Catolica Timisoara i-a transmis Papei Francisc o invitatie pentru a participa la evenimentul care va marca finalizarea lucrarilor de reabilitare a manastirii, programat pentru 2 august.

„Pana acum nu a fost confirmata prezenta, dar Papa Francisc a luat la cunostinta despre aceasta posibilitate. Totusi, Vaticanul va fi reprezentat la acest important eveniment”, a declarat Reinholz.

El a precizat ca si-au confirmat prezenta la eveniment mai multe personalitati din tara si strainatate, intre care presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si   Papa Francisc i-a avertizat pe credinciosi! Nu faceti asta! Aduce mare ghinion!

Considerata cel mai mare loc de pelerinaj din vestul tarii, Manastirea Maria Radna a fost reabilitata cu peste 10 milioane de euro, cea mai mare parte a fondurilor, respectiv 30 de milioane de lei, provenind de la Uniunea Europeana, prin Programul Operational Regional. Diferenta de bani a fost alocata de Guvernul Romaniei si de beneficiar, adica Episcopia Romano-Catolica Timisoara.

Citeste si   Mesajul Papei infinge pumnalul in inima lui Charlie! Ce spune Papa despre libertatea de exprimare si libertatea religioasa!

Potrivit proiectului, in complexul actual de cladiri vor fi amenajate o biblioteca cu zece mii de volume vechi, un muzeu, o expozitie permanenta, dar si sali de conferinte. Vor fi restaurate trei cladiri declarate monumente istorice si vor fi reamenajate spatiile din jur, pana la marginea DN 7.

Manastirea franciscana Maria Radna poarta hramul Maicii Domnului. Conform inscrisurilor, prima biserica a fost ridicata in 1520, dar lacasul a fost distrus de doua ori, sub ocupatia turceasca si de un incendiu.

Citeste si   Venituri de 55 milioane euro pentru Roma, datorita pelerinilor care spera sa il vada pe Papa Francisc!

In biserica exista o icoana a Maicii Domnului, care nu a fost distrusa de turci si incendiu, motiv pentru care este considerata facatoare de minuni.

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close