Parintele casutei postale electronice a murit! Vezi cand a trimis primul e-mail – Cap Limpede

Parintele casutei postale electronice a murit! Vezi cand a trimis primul e-mail

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Raymond Tomlinson, considerat inventatorul e-mail-urilor si creatorul semnului „@”, a murit sambata la varsta de 74 de ani. Vestea a fost data de vice-presedintele Google, Vinton Gray Cerf. Nascut in 1941, licentiat la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology din Boston, Tomlinson a scris primul e-mail in 1971 si a proiectat programul in secret, fara sa il comunice sefilor sai, in timp ce lucra la Arpanet, reteaua aflata la dispozitia cercetatorilor si militarilor.
Inginerul informatic american a fost primul care a utilizat simbolul „@” pentru a indica ca un mesaj trebuie sa ajunga la un computer anume din retea, separand numele destinatarului de restul. Este celebru si ca informaticianul care a desenat elementele fundamentale ale e-mail-ului, categoriile de obiect si ale destinatarului. In 2012 a fost inclus in „Walk of Fame” a Internetului, un fel de muzeu virtual entru a cunoaste figurile care au dat o contributie extraordinara in domeniu, scrie rador.

Pe blogul sau, Tomlinson a povestit in detaliu istoria crearii semnului „@”, incercand sa evite ca legenda sa anuleze faptele. „Primul e-mail a fost trimis intre doua computere care se aflau unul langa altul, conectate prin Arpanet. Primul mesaj a fost destul de nesemnificativ si de fapt l-am uitat. Probabil era vorba despre QWERTYUIOP (primele litere de pe tastatura) sau ceva de genul.

Loading...

Sa nu credeti tot ceea ce cititi. Nu credeti in tot ce cititi pe internet, amintiti-va ca exista fiinte umane care stau in spatele acestor pagini, iar fiintele umane fac greseli”, a concluzionat Tomlinson pe blogul sau.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close