PATRUNJELUL si LEUSTEANUL previn si trateaza un numar mare de boli, in special BOLILE RENALE

In: Sanatate, Stirile zilei

Patrunjelul si leusteanul sunt nelipsite din bucataria romaneasca deoarece aceste doua verdeturi pe langa faptul ca au si aroma, si gust placut, aduc si un continut insemnat de vitamina C.

Putini, insa, le cunosc beneficiile pentru sanatate. Tonice, antiseptice, antiinflamatoare, sedative si diuretice, patrunjelul si leusteanul, verduturi aromate, sunt recomandate chiar si de medici ca adjuvante in tratarea unui mare numar de boli.


Se stie ca rinichii filtreaza sangele, inlaturand sarea, otravurile si alte toxine care patrund in organism. Cu timpul, insa, sarurile se acumuleaza si e nevoie, din cand in cand, de curatenie, ca atunci cand scoatem din casa obiectele inutile.

Folosind patrunjelul, procedeul e cat se poate de simplu. Se ia un manunchi mai mare de patrunjel verde, se spala bine, se usuca intr-un prosop de bucatarie, se taie ca pentru ciorba si se pune la fiert in doi litri de apa plata sau de izvor si se fierbe inca zece minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Se lasa la racit, se filtreaza si se pune la pastrat in frigider, intr-o sticla curata.

Citeste si   Pericolul ascuns din capsuni, cele mai bogate fructe in vitamina C! Sunt interzise copiilor

Se bea zilnic cate un pahar din acest ceai si se va vedea cum sarea si toate toxinele acumulate in timp se elimina prin urina, patrunjelul fiind recunoscut ca unul dintre cele mai bune tratamente pentru rinichi.

Daca optezi pentru acest tratament, suta la suta natural, de curatare a rinichilor si, implicit, a intregului organism, atunci impune-ti si respecta niste reguli ca sa te bucuri cat mai curand de rezultatele asteptate.

Citeste si   Fructul din Nepal care fascineaza lumea medicala prin efectele sale vindecatoare!

Astfel, scoate ceaiul din frigider, atat cat trebuie sa bei, cu cel putin o ora inainte, si tine-l pe masa, la temperatura camerei in care stai.

Chiar daca nu este antibiotic, incearca sa bei ceaiul, in fiecare zi, cam la aceeasi ora pentru ca astfel sa-i oferi lichidului timpi egali sa lucreze si sa-si faca datoria de medicament.

Ca planta-medicament, leusteanul se poate consuma ca atare sau sub forma de suc, infuzie ori vin. Persoanelor care sufera de afectiuni digestive li se recomanda leusteanul. Balonarea se trateaza cu infuzie sau frunze verzi, puse proaspat tocate in ciorbe, direct in farfurie sau salata. De asemenea, s-a constatat ca infuzia de leustean topeste grasimile si elimina toxinele.

Ceaiul de leustean, constand intr-o cana de apa clocotita care se toarna peste o lingura de planta uscata, lasata 10-15 minute la infuzat, trateaza tusea convulsiva, edemele cardiace si renale, indigestiile.

Citeste si   Iei vitamine dupa URECHE? Vezi in ce PERICOL te afli!

Vinul de leustean, leac stravechi, cunoscut de multa vreme, de care, in ultimul timp, si-au amintit si fitoterapeutii, este folosit impotriva retentiei de apa, a indigestiilor si anorexiei.

Se prepara dintr-o suta de grame de leustean proaspat si maruntit, pus la macerat, pentru doua saptamani, in 750 ml de vin alb, natural, intr-un recipient care se inchide ermetic. Vasul se tine la temperatura camerei. Dupa acest interval, lichidul se filtreaza si se pastreaza la frigider, in sticle mici, inchise la culoare. La nevoie se ia cate un paharel pe zi, inaintea mesei principale.

 













MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close