PDL-ul cere demisia lui Mang pentru plagiat. Vezi ce acuzații i se aduc ministrului Educației!

In: Stirile zilei

PDL cere demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, „pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină”, a declarat miercuri preşedintele PDL, Emil Boc, conform mediafax.

Boc a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă „în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi”.


VEZI DOCUMENTUL ORIGINAL

„Demisia este necesară şi evidentă. Este inadmisibil să ai în fruntea Ministerului Educaţiei un om care din nefericire a fost promovat pe bază de plagiat”, a spus Emil Boc.

El a arătat că nu are nimic cu Ioan Mang, îl respectă, dar a repetat faptul că în fruntea Ministerului Educaţiei nu are ce căuta o persoană cu o carieră „fundamentată pe plagiat”.

VEZI ARTICOLUL LUI MANG

Emil Boc a susţinut că întreaga operă academică a lui Mang „este una de plagiat între 80 şi 90%” şi a apreciat că numirea acestuia în fruntea Ministerului Educaţiei „arată uriaşele interese” care există la acest minister pentru a schimba Legea educaţiei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, întrebat dacă PDL va depune o moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei în cazul în care acesta nu-şi va da demisia, a confirmat acest demers, arătând că PDL „va folosi tot arsenalul” pentru a determina demisia lui Ioan Mang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close