PDL-ul cere demisia lui Mang pentru plagiat. Vezi ce acuzații i se aduc ministrului Educației!

In: Stirile zilei

PDL cere demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, „pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină”, a declarat miercuri preşedintele PDL, Emil Boc, conform mediafax.

Boc a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă „în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi”.

Citeste si   Numarul somerilor a scazut in martie cu aproape 18.000! Vezi judetele cu cei mai multi someri!

VEZI DOCUMENTUL ORIGINAL

„Demisia este necesară şi evidentă. Este inadmisibil să ai în fruntea Ministerului Educaţiei un om care din nefericire a fost promovat pe bază de plagiat”, a spus Emil Boc.

El a arătat că nu are nimic cu Ioan Mang, îl respectă, dar a repetat faptul că în fruntea Ministerului Educaţiei nu are ce căuta o persoană cu o carieră „fundamentată pe plagiat”.

Citeste si   Fosta casă de oaspeţi a lui Nicolae Ceauşescu din Suceava, vândută cu 1,6 milioane de euro

VEZI ARTICOLUL LUI MANG

Emil Boc a susţinut că întreaga operă academică a lui Mang „este una de plagiat între 80 şi 90%” şi a apreciat că numirea acestuia în fruntea Ministerului Educaţiei „arată uriaşele interese” care există la acest minister pentru a schimba Legea educaţiei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, întrebat dacă PDL va depune o moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei în cazul în care acesta nu-şi va da demisia, a confirmat acest demers, arătând că PDL „va folosi tot arsenalul” pentru a determina demisia lui Ioan Mang.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close