Penalul Tariceanu comparat cu Ronald Reagan, Margaret Thatcher si Helmuth Kohl! Vezi cine a putut sa spuna asta! Ode in schimbul unei sinecuri!

In: Politic

Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, i-a adus un elogiu sambata lui Calin Popescu Tariceanu in cadrul congresului ALDE, spunand despre acesta ca este un lider adevarat si ca s-a aflat de fiecare data de partea buna a istoriei in cadrul PNL.

”Avem nevoie de lideri adevarati. La o conjuctie a vietii mele si a istoriei i-am cunoscut pe Ronald Reagan, pe Margaret Thatcher, pe Helmuth Kohl, pe Gorbaciov. Acesi oameni aveau o viziune asupra lumii (…) Avem astfel de lideri in Romania? Putini, iar unul e aici in sala. Este datoria mea sa vorbesc despre el”, a spus Emil Constantinescu, referindu-se la Calin Popescu Tariceanu, de la tribuna congresului ALDE, scrie News.ro.

Citeste si   Vicepresedintele PNL, Dan Rusanu, cere excluderea din partid a lui Calin Popescu Tariceanu

Fostul presedinte a spus ca Tariceanu a fost un om care a reusit sa aduca spiritul liberal in Romania, participand la reconstructia PNL dupa 1989.

”Tariceanu a fost un om, apoi a devenit un lider care a participat la toate constructiile democratice in momente cand Romania era dominata de fosta securitate pana in 1996. De fiecare data, in tulburarile din PNL, a fost de partea buna, corecta (…) A condus campania mea electorala si ii multumesc pentru asta”, a mai spus fostul presedinte al Romaniei.

Intr-un discurs selectiv cu faptele istorice si lung de aproape o jumatate de ora, Emil Constantinescu a explicat de ce s-a retras de pe scena politica in 2004, pentru ca ”a inteles imediat” fenomenul ”care avea sa aiba consecinte grave pentru istoria Romaniei din ultimii 13 ani”. ”Fenomenul” la care se refera Constantinescu a fost constituirea Aliantei D.A., ca urmare a faptului ca ”structurile securisto-comuniste impotriva carora am luptat au hotarat ca e mai bine pentru ele sa lucreze cu partide de dreapta”.

Citeste si   Tariceanu se inspira din colegii de coalitie si nu rateaza nicio ocazie sa se faca de ras! "Gata, alta intrebare!"

Emil Constantinescu si-a inchiat discursul spunand ca ”Tariceanu reprezinta singura speranta pentru un adevarat Partid National Liberal”.

Sambata are loc, la Parlament, congresul ALDE pentru alegerea noului presedinte. Singurul candidat este Calin Popescu Tariceanu.

Ode in schimbul sinecurii

Calin Popescu Tariceanu i-a facut cadou fostului presedinte Emil Constantinescu un „Institut de Studii a Culturii si Civilizatiei Levantului”.

Citeste si   Iata de ce a respins-o Iohannis pe Shhaideh! Dragnea si Tariceanu au mintit din nou!

„Nu as fi de acord cu crearea unui institut in subordinea Senatului care nu are nici un fel de atributii sau competenta in a superviza acest tip de activitate. Mi-ar fi frica ca prin avizarea acestui proiect am crea in Romania inca o sinecura”, a criticat senatorul USR Alexandrescu, initiativa lui Tariceanu pentru Constantinescu.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close