PENTAGONUL anunta o DESCOPERIRE SINISTRA la 60 de ani dupa prabusirea unui avion! – Cap Limpede

PENTAGONUL anunta o DESCOPERIRE SINISTRA la 60 de ani dupa prabusirea unui avion!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

La peste 60 de ani de la prabusirea unui avion in Alaska, PentagonulĀ a anuntat ca au fost gasite ramasitele a 17 milititari.

Avionul militar C-124 Globemaster s-a prabusit pe 22 noiembrie 1952, dupa ce a decolat de la baza din Elmendorf (Alaska), avand ca destinatie statul Washington (nord-vest). Avea la bord 41 de pasageri si 11 membri ai echipajului.

„Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cercetarile nu au putut incepe imediat. La sfarsitul lui noiembrie si inceputul lunii decembrie 1952, echipele de cautare nu au reusit sa descopere locul accidentului si nici sa gaseasca vreo victima”, mentioneaza Departamentul Apararii, potrivit AFP.

In iunie 2012, un elicopter al Garzii Nationale din Alaska a reperat resturi de avion in cursul unui antrenament efectuat la vest de Mount Gannett, iar cercetarile lansate ulterior au confirmat ca era vorba despre avionul prabusit in 1952.

Potrivit Departamentului Apararii AFP, s-a reusit identificarea a 17 militari morti in accident si „urmeaza sa fie cautate si celelalte victime, iar locul accidentului va continua sa fie supravegheat”.

Loading...

Sursa: agerpres.ro


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close