Piata imobiliara 2012: Apartamentele noi s-au ieftinit cu pana la 6,7%! Vezi in ce orase au fost cele mai mari scaderi de preturi – Cap Limpede

Piata imobiliara 2012: Apartamentele noi s-au ieftinit cu pana la 6,7%! Vezi in ce orase au fost cele mai mari scaderi de preturi

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

O analiza realizata de portalul imobiliare.ro pe piata imobiliara 2012, arata ca pretul mediu al locuintelor noi a scazut cu pana la 6,7% in primele sase luni ale anului 2012, cel mai afectat fiind judetul Cluj.

In medie preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele scoase la vanzare in cele mai mari sase orase din tara s-au redus in primele sase luni cu pana la 4,5%.

Cea mai mare scadere a pretului mediu, de 4,5%, s-a inregistrat in Ploiesti, in timp ce apartamentele din Timisoara au pierdut cel mai putin la pret, respectiv doar 0,5%.

In general, tendinta de scadere in prima jumatate a anului a fost mai accentuata pe segmentul nou, cu un maximum de -6,7% la Cluj.

In Bucuresti, pretul mediu a ajuns in iunie la 1.134 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi scoase la vanzare, inregistrand o scadere de aproape patru procente in primele sase luni ale anului. Apartamentele vechi au avut o scadere de trei procente in acest interval. Mult mai dinamic s-a dovedit a fi segmentul unitatilor noi, care s-au ieftinit, in medie, cu 6% in perioada analizata.

Pretul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna iunie la 1.295 euro/mp util, in scadere cu 6% fata de luna decembrie, respectiv cu 8% fata de iunie 2011. Tendinta de scadere a fost resimtita pe toate categoriile de apartamente noi, ritmul fiind insa diferit. Cea mai dinamica evolutie au avut-o garsonierele si apartamentele cu doua camere, care s-au ieftinit cu 8,6%, respectiv 7% in primele sase luni ale anului. Unitatile cu trei camere s-au ieftinit cu 3%.

Loading...

La apartamentele vechi scoase la vanzare in Capitala pretul mediu a ajuns la 1.064/euro mp de suprafata utila. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, se remarca o reducere, la aceasta categorie, de 3,2%, iar fata de inceputul anului diferenta este de -2,7%. Spre deosebire de segmentul nou, nicio categorie de apartamente vechi din Capitala nu a inregistrat o scadere de pret mai mare de 4% in ultimele sase luni. Totusi, cel mai mult s-au devalorizat garsonierele, -3,8%, dar si unitatile cu trei camere, care acum sunt mai ieftine cu 2,8% decat la inceputul anului.

 


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close