Placinte englezesti cu merisoare si portocale

In: Culinar, Stirile zilei

Placintele englezesti sunt mai uscate si seamana cu coltunasii. Placintele englezesti se pot servi imediat ce au fost scoase din cuptor si se pot unge cu putin unt sau gem.

• Incingeti cuptorul la 200 de grade (pozitia 6). Tapetati doua tavi dreptunghiulare cu hartie de pergament.


• Cerneti faina, praful de copt, sarea si zaharul intr-un castron mare si faceti o gaura in centru. Amestecati intr-un alt castron iaurtul, untul si oul. Turnati compozitia in gaura facuta. Amestecati cu o furculita pana cand se incorporeaza, apoi adaugati merisoarele. Dati-va cu faina pe palme si framantati usor aluatul in castron, pana cand merisoarele s-au incorporat.

• Presarati putina faina pe masa. Rasturnati aluatul pe masa si modelati un patrat cu latura de 23 cm si cu o grosime de circa 2,5 cm. Taiati cu un cutit noua patrate de 7,3 cm. Taiati fiecare patrat in doua triunghiuri si veti obtine 18 bucati.

• Aranjati placintele la 2,5 cm distanta unele de altele in tava tapetata. Coaceti-le 15 minute sau pana cand devin aurii.

• Intre timp acoperiti un gratar de sarma pentru vase cu hartie cerata. Amestecati intr-un castronel zaharul pentru glazura cu coaja si sucul de portocala. Mutati placintele fierbinti pe suportul de sarma si stropiti-le cu glazura.

Sfat:

• Inlocuiti jumatate din cantitatea de unt, margarina sau ulei cu aceeasi cantitate de iaurt simplu, smantana subtire degresata sau piure de mere. • Inlocuiti smantana grasa cu smantana subtire, degresata. • Reduceti cantitatea de zahar cu o treime. • In loc de smantana incercati iaurt de lamaie mai subtire, iar in loc de afine, capsuni taiate, banane taiate cu 65 g nuci (fara glazura), cubulete de mere cu 65 g nuci pecan (fara glazura) sau 40 g stafide si 25 g alune (fara glazura). • Economisiti timp daca veti coace o tava de briose si le veti pastra in congelator, intr-o punga de plastic. Veti putea scoate o bucata cu o seara inainte, pentru a se putea decongela pana dimineata.

Ingrediente:

• 420 g faina alba

• 1.5 lingurita lingurita praf de copt

• 1 jumatate lingurita sare

• 50 g zahar pudra

• 300 g iaurt simplu

• 85 g unt topit

• 1 ou batut usor

• 140 g merisoare uscate indulcite

• 55 g zahar pentru glazura, cernut

• 1 lingurita coaja rasa de portocala

• 1 lingurita suc de portocale

 













Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close