Planta care poate fi cel mai puternic aliat impotriva gripei! Este supranumita ginsengul romanesc!

In: Sanatate

Ginsengul romanesc poate fi cel mai bun vaccin antigripal pentru sanatatea ta, datorita continutului bogat in vitamina C.

Fructele de catina pot fi consumate ca atare, in starea lor naturala, pot fi preparare cu miere sau sucul lor poate fi diluat cu apa. Catina are atatea proprietati incat poate face cat o mie de medicamente la un loc.

Citeste si   Tupeul Gabrielei Firea nu are limite! "Isi permite sa se joace in continuare cu viata oamenilor"!

Dintre toate fructele, catina contine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decat macesul si de aproape zece ori mai mult decat citricele. La noi in tara intalnim catina alba si rosie, ambele cu un puternic efect antoxidant pentru organism.

De la catina nu se folosesc doar fructele, ci si mugurii, frunzele si scoarta. Nu uitati ca pe vremea bunicilor, roadele pamantului, precum aceasta minunatie de planta, tineau loc de medicamente care sa hraneasca trupul cu vitalitate si sanatate.

Citeste si   Atentie la merele din supermarket! Pot provoca boli grave! Vezi ce este obligatoriu sa faci

Catina este un arbust fructifer ale carui beneficii se cunosc inca din antichitate. Se pare ca ar fi originara din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani in medicina traditionala.

In Romania, catina creste in mod salbatic in zona subcarpatica din Moldova si Muntenia, din bazinul Siretului si pana la Olt.

Citeste si   Alerta! Gripa porcina a facut prima victima in Capitala

Denumirea stiintifica a Catinei este Tamarix ramosissima Alba – Hippophae rhamnoides. Catina rosie este Myricaria germanica Fam. Tamaicaceae.

Vezi cum se foloseste pe doctorsanatate.ro!

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close