Planta ornamentala care actioneaza ca un antibiotic natural!

In: Utile

Planta condurul-doamnei se cultiva ca si planta ornamentala in gradini si parcuri. Aceasta se utilizeaza ca si planta medicinala in afectiuni respiratorii, digestive sau urinare avand actiune antibacteriana, antifungica, antiseptica, vermifuga.

Condurul-doamnei are virtuti antiinflamatoare, mucolitice si expectorante, fiind recomandata in tratarea unor infectii respiratorii precum bronsitele si racelile (ajuta la fluidificarea si eliminarea secretiilor). Gratie bogatiei in vitamina C, condurul-doamnei contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Citeste si   Planta care inlocuieste sarea in mancare si te mentine sanatos! Profita de beneficiile tarhonului!

In plus, avand efecte antiseptice si antifungice, favorizeaza vindecarea ranilor si a acneei, iar prin efectul diuretic combate eficient retentia de apa. Cea mai de pret calitate a condurasului este insa actiunea puternica antimicrobiana, care i-a si adus renumele de inlocuitor vegetal al antibioticelor cu spectru larg. Tocmai de aceea este recomandat ca remediu impotriva a tot felul de infectii si inflamatii: amigdalita, otita, cistita etc.

Citeste si   Valoarea terapeutica a propolisului in sanatatea umana! Zece afectiuni in care poate fi utilizat cu succes!

Planta comestibila, florile se folosesc in salate atat ca si decor cat si pentru vitaminele si antioxidantii continuti, iar semintele ca substitut pentru capere, arata bzi.

Condurul-doamnei este si o planta companion intrucat atrage furnicile actionand ca si o bariera in calea acestora atunci cand se cultiva in preajma gradinii de legume. De asemenea, florile sale parfumate si frumos colorate atrag insecte benefice protejarii gradinii de daunatori prin metode naturale.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , ,
REVINO IN TOP

Share Page

Close