POVESTEA TRISTA a baietelului de 11 ani din ROMANIA care a trait cateva luni singur la marginea unei paduri!

In: Social, Stirile zilei

Un baietel de 11 ani din judetul Arges a trait mai multe luni singur la marginea unei paduri, fara apa sau energie electrica, dupa ce a fost abandonat de mama si tatal era plecat la munca intr-un alt judet.

Baiatul de 11 ani, din satul Enculesti, judetul Arges, a fost preluat si dus intr-un centru de plasament de urgenta al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), dupa ce timp de mai multe luni a trait singur intr-o baraca din lemn, la marginea unui luminis.


Directorul DGASPC Argel, Adrian Macovei, a declarat ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat dupa a aflat din presa despre cazul baiatului, iar joi copilul a fost luat si dus intr-un centru de evaluare si primire in regim de urgenta, urmand ca dosarul cu acest caz sa fie inaintat Tribunalului Arges, iar instanta sa dispuna, cel mai probabil, trimiterea copilului intr-un centru de plasament.

Citeste si   Facebook-ul da semne de oboseala! Platforma de socializare a murit!

Primele verificari facute de reprezentantii DGASPC Arges in acest caz arata ca baiatul a fost parasit de mama in urma cu mai multi ani, iar tatal acestuia spune ca nu s-a putut ocupa de el din cauza ca munceste pe un santier din Craiova. Prin urmare, copilul a ramas singur si a trait luni de zile intr-o baraca din lemn construita la marginea unui luminis, fara apa, fara caldura, fara electricitate.

”E greu de numit «casa» locul in care traia”, a afirmat directorul DGASPC Arges.

Potrivit acestuia, singurul adult care s-a interesat in tot acest timp de soarta copilului a fost bunicul din partea mamei, care a fost, de altfel, cel care si-a dat acordul pentru ca baiatul sa fie preluat de DGASPC.

Citeste si   Tudor Chirila raspunde propagandei pesediste! "Nu mai merge asa. Nu mai merge!"

Localnicii care ii cunosteau situatia i-au mai dat de mancare, din cand in cand, iar copilul a avut singur grija de locul in care traia.

In urma cu un an, lipsit de posibilitati materiale si de sprijinul unui adult, baiatul a renuntat la scoala, insa stie sa scrie si sa citeasca.

Luni, baiatul va implini 11 ani, iar angajatii DGASPC Arges planuiesc sa ii ofere un tort si sa ii organizeze o intalnire cu cele doua surori ale sale, care au fost abandonate si care sunt institutionalizate in centre de plasament ale Directiei pentru Protectia Copilului.

Citeste si   Șoferii prinși fără rovinietă vor fi sancționați mai repede

Intrebat daca tatal care l-a lasat singur pe copil va fi decazut din drepturile parintesti, seful DGASPC Arges a spus ca o eventuala astfel de decizie poate fi luata numai de catre instanta de judecata.

POVESTEA TRISTA a baietelului de 11 ani din ROMANIA care a trait cateva luni singur la marginea unei paduri!1

Sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Elena Tudor Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close