PRAKTIKER intra in insolventa din cauza datoriilor!

In: Retail, Stirile zilei

Praktiker va intra in insolventa, din cauza datoriilor si lipsei lichiditatilor, titlurile grupului german prabusindu-se joi la bursa din Frankfurt cu peste 70%, potrivit mediafax.ro.

Negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finantare au esuat miercuri seara, deoarece o parte dintre creditori nu au aprobat refinantarea, se arata intr-un anunt publicat de Praktiker.


Grupul va solicita protectie fata de creditori pentru Praktiker AG si unele divizii din Germania, a declarat joi purtatorul de cuvant al Praktiker, Harald Guenter, citat de Bloomberg.

Vanzarea subsidiarei luxenburgheze Batiself SA a esuat dupa ce board-ul companiei interesate sa cumpere divizia nu a avizat tranzactia, se arata in comunicat.

Castigul care ar fi rezultat din vanzarea subsidiarei a fost inclus in planul de finantare inca din 2012, precizeaza Praktiker.

Actiunile Praktiker s-au prabusit joi cu 72%, la 10 centi, cel mai scazut pret din noiembrie 2005, cand compania s-a listat la Frankfurt.

Compania a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 190 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro in 2011. Veniturile Praktiker au scazut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro.

Loading...

Vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,5% in primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Divizia internationala a Praktiker, care include operatiunile retailerului din sase tari din Europa Centrala si de EstRomania, Grecia, Polonia, Ungaria, Bulgaria si Ucraina – a consemnat o scadere de 12,6%, la 112,4 milioane de euro. Praktiker mai detine operatiuni in Turcia si Luxemburg.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close