Premiera! Cum poti afla cu 30 de secunde inainte daca vine un mare cutremur

In: Stiinta

Institutul National pentru Fizica Pamantului a lansat un program online de avertizare seismica. Alerta se produce pentru cutremure mai mari de 4,5 grade pe Richter.

Desigur, prima conditie este sa fii conectat la internet, pentru a putea intra la adresa alerta.infp.ro, unde apare pagina aplicatiei gratuite, in faza de testare.


In momentul producerii unui cutremur in zona Vrancea de peste 4,5 grade pe scara Richter, in partea de sus a paginii veti vedea fereastra secundelor ramase pana la momentul resimtirii undei seismice in Bucuresti, in medie de 25- 30 de secunde. Seismograful din imagine va oscila cu posibila magnitudine a cutremurului si se vor afisa informatiile specifice seismului – adica veti sti cat de puternic este.

Loading...

De asemenea, sfera va indica culoarea rosie – in lipsa unei miscari seismice culoarea este verde. Titlul paginii se va schimba succesiv, afisand textul “Atentie, cutremur”, iar aplicaţta va emite un semnal sonor specific. Exista si varianta pentru Android, scrie libertatea.ro.

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

By: Ovidiu Cercel Tags: , , ,
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close