PREMIERA in medicina: Urechi umane artificiale, create cu ajutorul tehnologiei 3D! VIDEO

In: Stirile zilei, Tech

Medicii americani au fabricat urechi umane artificiale, realizate dintr-un cartilaj artificial si care functioneaza normal, gratie unei tehnici de imprimare in trei dimensiuni (3D).

Aceste urechi ar putea fi solutia pe care o cauta chirurgia plastica pentru copiii nascuti cu o malformatie denumita „microtie”, afirma medicul Jason Spector, directorul Laboratorului de medicina bioregeneratoare si profesor adjunct la catedra de chirurgie estetica a Universitatii Cornell din New York, coautor al studiului.

Citeste si   "Resident Evil: Rasplata", din 14 septembrie in Romania! Vezi VIDEO

„Persoanele care si-au pierdut o parte sau intreaga ureche intr-un accident sau in urma unui cancer ar putea si ei sa beneficieze de pe urma acestei tehnologii”, a adaugat el.

1 ureche

Lawrence Bonassar, profesor de inginerie biomedicala la Universitatea Cornell, coautor al studiului, si echipa lui au inceput cu o imagine digitala in trei dimensiuni ce prezenta o ureche umana. Ei au convertit acea imagine intr-o ureche adevarata, cu ajutorul unei imprimante in 3D pentru a realiza un mulaj.

Citeste si   Cate MIROSURI diferite poate distinge OMUL? Este de ORDINUL MILIARDELOR!

1 ureche 2

Cercetatorii americani au topit un gel cu o densitate mare, continand celule vii, care a servit de „esafodaj” peste care acel cartilaj a putut sa se dezvolte.

1 ureche 4

In trei luni, acele urechi au generat suficient cartilaj pentru a inlocui colagenul utilizat la crearea mulajului, au precizat savantii, al caror studiu a fost publicat in editia online a revistei americane PLOS ONE.

„Este nevoie de o jumatate de zi pentru a face mulajul, de circa o zi pentru a face imprimarea in 3D, de 30 de minute pentru a injecta gelul si de 15 minute suplimentare pentru a scoate urechea din presa”, a explicat Jason Spector.

Pana in prezent, urechile artificiale erau fabricate din materiale precum polistiren expandat, iar chirurgii fabricau uneori urechi artificiale folosind fragmente prelevate din coastele pacientului.

Citeste si   PREVIZIUNI despre EPOCA SPATIULUI si SUPRAVIETUIREA SPECIEI NOASTRE: In 50 de ani vom locui pe Luna si vom fi in drum spre Marte!

Sursa: mediafax.ro

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close