Premiera la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte: Spectatorii bucuresteni fac filmul

In: Cinemagia, Stirile zilei

Sambata, la miezul noptii, spectatorii de la Noaptea Lunga a Filmelor Scurte vor fi pusi in situatia de a alege. Evenimentul incepe la 20.00 la Biblioteca Nationala, outdoor, cu un concert live The Mono Jacks.

Filmele incep de la 21.30.


Intre multele productii premiate care vin in premiera pe tara la eveniment se numara si filmul Kiddo, care aduce o altfel de noutate: e vorba de o pelicula interactiva, in care oamenii aleg din diverse continuari posibile.

Va fi o experienta memorabila, asa cum spune si regizorul filmului, Millo Simulov:

„Ma bucura foarte mult prezenta Kiddo in programul ShortsUP, eveniment in care publicul bucurestean va face pentru prima data cunostinta cu povestea Kiddo. Interactivitatea, montajul dinamic si muzica alerta cred ca se potrivesc ca o manusa publicului devorator de filme scurte care poate interveni pentru prima data in viata personajelor si le poate schimba destinul. Asa ca ii astept cu drag <<sa facem filmul impreuna>>.”

In cateva momente cheie ale actiunii, spectatorii decid ce vor face personajele, cu una dintre variantele oferite de autori.

Productia este una de pionierat si totodata o poveste emotionanta despre copiii din familii dezbinate care devin oameni mari la varste fragede. O realitate traumatizanta, pe care preferam sa n-o observam. Kiddo este pasionata de box, refugiul ei atunci cand simte ca nu mai poate. Dar o femeie care loveste cu furie un sac de box nu este o imagine senina.

Actrita din rolul principal, Anamaria Maier, spunea ca un rol intr-un film interactiv te solicita mult mai mult:

„E ca si cum ai pregati un rol pentru mai multe filme. Cand auzi Actiune!, te duci cu personajul intr-o zona, se da stop, revii unde erai si te duci in alta zona. Traiesti destinul personajului la intensitate dubla.”

Loading...

Intensitate maxima si pentru spectatorii evenimentului ShortsUP, care, intre starile diverse pe care le vor incerca de-a lungul noptii, vor decide si soarta lui Kiddo. Scurtmetrajul va prinde viata cu adevarat, momentul fiind moderat de un actor care ii va antrena pe cinefili in jocul alegerii. Filmul interactiv are loc doar la Bucuresti, nu in celelalte orase in care se tine evenimentul (Cluj, Timisoara, Brasov si Sibiu).

MAI TREBUIE SA CITESTI SI...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

REVINO IN TOP

Share Page

Close